Film i TV

nikad tužniji

Banner 300

9 filmova koji su trebali biti legendarni, a postali su promašaji koji su pali u zaborav

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

>> Vrati se na početak

The Dark Tower

.

Uzmeš Idrisa Elbu koji već godinama čeka na Ulogu, ulogu s velikim početnim slovom koja će ga baciti u najviši zvjezdani status. Uzmeš Matthewa McCounagheyja na vrhuncu slave nakon Dallas Buyers Cluba, True Detectivea i Interstellara. Uzmeš djelo Stephena Kinga koje ima ozbiljnije fanove koji vole priču o Dark Toweru. Uzbuđenje se osjetilo i kod ekipe koja nije čula za djelo Stephena Kinga samo zbog ove dvojice glavnih glumaca. A kad ono…

Promašaj. Što je ironično s obzirom da glavni lik ponosno nosi ime Gunslinger.

Danski redatelj Nikolaj Arcel si je ovim promašajem dokrajčio karijeru, od 2017. godine nije režirao ništa. Ako se usudiš pogledati film, shvatit ćeš zašto.

Jupiter Ascending

.

Na jednoj sličnoj listi smo našli ovaj film na prvom mjestu. Šokirali smo se jer smo zaboravili da ovaj film uopće postoji. Mila Kunis i Channing Tatum u filmu sestara Wachowski. One su stvorile Matrix, zauvijek ćemo ih pamtiti po tom pa onda pozorno slušamo i gledamo sve vijesti vezane uz njihove ostale projekte. Kad se najavio Jupiter Ascending, očekivao se povratak Wachowskica u formu. To se nije dogodilo. Vizualno je film bio dobar, ali priča, gluma, zlikovac Eddie Redmayne i sve ostalo… Savršena prilika za izliječiti nesanicu.

Suicide Squad

.

Will Smith u glavnoj ulozi. Margot Robbie kao sveprisutna, luda i šarmantna Harley Quinn. Jared Leto kao novi take na Jokera. Traileri su puno obećavali, a pogotovo nam se Joker činio zanimljiv jer nas zanimalo što Leto može, a da Nicholson i Ledger već nisu.

Film nije baš imao smisla, ne volimo ni razmišljati o njemu. Na blagajnama nije baš dobro prošao, a Joker je najviše nastradao. Nitko nije bio zadovoljan Letovom verzijom Jokera i ubrzo smo i dobili vijest da ćemo vidjeti još jednog Jokera – onog s Joaquinom Phoenixom za koji je Phoenix dobio Oscara.

Leto će dobiti mali popravni ispit u Snyder Cut verziji Justice Leaguea, ali sumnjamo da će si uspjeti popraviti narušenu reputaciju među DC fanovima.

The Last Airbender

.

Avatar: The Last Airbender je vrhunska animirana serija, jedna od najdražih nam. Kada smo čuli da će M. Night Shyamalan režirati filmsku adaptaciju, bili smo na iglama jer s njim uvijek može u dva smjera – genijalno do vrha ili usrano do dna kao After Earth. Paaaa… bilo je usrano do dna i onda se još povukla voda pa je još malo propalo i kanalizacijom otplutalo dalje. Jedan od najgorih filmova koje smo gledali. Kad samo pomislimo na efekte, boli nas glava. Paramount se nadao okrenuti brzu paru, naštancati nastavke, ali kad je ovaj film izašao – brzo su sve otkazali.

Možda dobijemo bolju adaptaciju uskoro, Hollywood ionako nema baš dobrih ideja pa stalno dobivamo rebootove.

>> Vrati se na početak

TAGOVIFilmovi promašaji