Film i TV

brže, više, jače

Aside Banners

Ako je suditi prema traileru, četvrti nastavak ogromne akcijske franšize je veći od svih prethodnika

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

„John Wick” je počeo kao još jedan običan akcijski projekt, bez većih planova za stvaranjem franšize. Negdje putem se dogodilo nešto čarobno i dobili smo jedan od najboljih akcijskih filmova novog milenija. Je li u pitanju predanost Keanua Reevesa? Možda pomno koreografirane akcijske scene? Kvalitetna režija? Moguće je da je publika htjela dobri stari akcijski film gdje je osveta centralna tema, a da nigdje na horizontu nema superjunaka u tajicama ili high-tech oklopu.

Vraćamo se u sadašnjost i već smo pogledali tri nastavka „Johna Wicka”, nijedan nije podbacio, a aktivno se radi na četvorci, ali i na dva spin-offa. Jedan je serija The Continental, a drugi je film Ballerina s Anom de Armas u glavnoj ulozi. Lijepo je biti fan sirove akcije ovih dana.

U četvrtom Wicku ćemo vidjeti brojna poznata lica, glumački ansambl je prekrcan kao da je u pitanju postava Expendablesa, samo s nešto manje zvijezda iz osamdesetih.

Trailer je fantazija za sve fanove akcije.

Osim Keanua Reevesa, tu su franšizi poznati Laurence Fisburne, Ian McShane i Lance Reddick, a vidjet ćemo i Donnieja Yena, Shamiera Andersona, Billa Skarsgarda, pop-zvijezdu Rinu Sawayamu i Scotta Adkinsa.

Redatelj filma je još jednom Chad Stahelski, njušketina koja je bila kaskader/dubler za Reevesa u Matrixu te za pokojnog Brandona Leeja u Vrani. Angažmanom u ovoj franšizi si je otvorio nova vrata pa ćemo ga moći vidjeti u redateljskom stolcu za ekranizaciju hit-igre Ghost of Tsushima, a uhvatit će se i reboota Highlandera.

John Wick: Chapter 4 stiže u kina 24. ožujka 2023. godine. Veselimo se ožujku.

TAGOVIakcija john wick keanu reeves trailer