Film i TV

može!

Aside Banners

Hoće li The Wheel of Time dosegnuti Game of Thrones razinu? Amazon je uložio puno da se to dogodi

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Amazon Prime Video se već neko vrijeme bori da ima mega-uspješnicu među serijama. Iako su na trenutke znali iznenaditi kvalitetnim ostvarenjima, nikako nisu uspjeli dosegnuti široku popularnost nekih Netflixovih, Disneyjevih i HBO-vih hitova.

Iako književni fantasy serijali često žive na popisima najprodavanijih knjiga, nikad nismo mislili da će fantasy u ekraniziranom obliku jednom predstavljati masovnu zabavu, ali Game of Thrones je pokazao da se to može dogoditi. Još nitko nije uspio ponoviti taj uspjeh – iako Netflix redovito hvali svog The Witchera sa Henryjem Cavillom.

Znamo da je Amazon otkupio prava na svijet Gospodara prstenova, ali premijera se još uvijek čeka. Čini se da se Amazon planira ozbiljno kladiti na fantasy jer izvan Praga su izgradili grad nazvan Two Rivers. Grad je stvoren za potrebe snimanja serije The Wheel of Time, serije nastale prema djelima Roberta Jordana. Amazonov grad je na kraju snimanja spaljen. Dosadašnji prizori iz serije daju naslutiti da nas očekuje vizualna poslastica.

Wheel of time 2
Galerija

Izvor fotografija: Youtube

Važnu ulogu u seriji igra Rosamund Pike i to je ogromna stvar za ambiciozan projekt bez većih imena. U posljednje dvije godine su već snimljene dvije sezone – to jasno daje do znanja što Amazon očekuje od ove serije.

Prva knjiga iz serijala je izdana 1990. godine, serijal je doživio 11 nastavaka, a Jordan je umro prije nego je uspio završiti serijal. Njegova udovica je povjerila posao mladom Brandonu Sandersonu da završi priču. Trebalo je još tri nastavka da priča dođe do zaključka. 90 milijuna prodanih primjeraka. Nije mala stvar.

U Amazonovoj ekranizaciji ćemo se upoznati s ogromnim svijetom, a početak će te podsjetiti na nešto već poznato – nekoliko mladih ljudi živi u malenom gradu, a njihov svakodnevni jednostavan život prekida dolazak mudrog lika. Da, premisa je posuđena od Gospodara prstenova, ali se kasnije događaju znatno drukčiji scenariji.

Pogledaj prvi trailer i probaj ne stvoriti ogromna očekivanja.

Morat ćemo dočekati 19. studeni za premijeru. Original čitali nismo, ali Rafe Judkins je veliki fan serijala i vjerujemo da će poduzeti sve u svojoj moći da dobijemo kvalitetnu ekranizaciju.

Hoće li The Wheel of Time dosegnuti Game of Thrones razinu? Amazon je uložio puno da se to dogodi