Film i TV

U Kini gledaju mrave

Aside Banners

Ant-Man ruši rekorde gledanosti u Kini

Piše , Objavljeno

Čini se kao da je prošla čitava vječnost otkad smo gledali Ant-Mana u kinima, ali film tek sad igra u kineskim kinima. Sudeći po zaradi iz prvog vikenda, čini se da su Kinezi oduševljeni.

ant-man 2

Proteklog vikenda, Ant-Man je zaradio 43.2 milijuna dolara i tim pothvatom se smjestio na drugo mjesto Disneyevih i Marvelovih otvaranja u Kini. Na prvom mjestu su Avengersi: Age of Ultron koji su u Kini kroz prvih pet dana zaradili 156 milijuna dolara, dokazujući da je Kina odlično tržište za superjunačke filmove s vrhunskim vizualnim efektima.

Ant-Man se stalno proglašava razočaranjem, ali mi smatramo kako je čovječuljak itekako opravdao uložen budžet od 130 milijuna dolara. Taj budžet je znatno manji od uloženog novca u druge Marvelove filmove, ali je diljem svijeta donio zaradu od 454,8 milijuna dolara. Ameri nisu previše zagrizli za film, ali ostatak svijeta je iznenadio interesom za ovim superjunakom s Marvelove B-liste.

ant-man

Nama je Paul Rudd bio odličan u glavnoj ulozi, dobili smo dvije “origin” priče umjesto jedne, a i film je bio znatno duhovitiji od usiljenih Avengersa ili npr. Iron Mana 3.

Prilikom inicijalnog prikazivanja u kinima, nije bilo govora o drugom nastavku Ant-Mana, barem ne prije nego što treća faza njihove dominacije završi. Vidjeli smo raspored Marvelovih planova. Ništa. No čini se da je isplativost projekta natjerala čelnike Marvela da se predomisle i već 2018. bismo trebali vidjeti Ant-Man and The Wasp u kojem će naša najdraža izgubljena dama iz Losta Evangeline Lily napokon uskočiti u superjunački kostim.

TAGOVIant-man antman box office DC marvel superjunaci

Komentiraj