Film i TV

U iščekivanju Gadot. I Momoe ajd ajd...

Aside Banners

Aquaman i Wonder Woman – prvi pogled na blockbustere budućnosti

Piše , Objavljeno

Jučer je u Ameriki bila večer za DC Entertainment.

collage

Osim što smo dobili novi Suicide Squad trailer koji je prokleto zabavan, pružen nam je uvid u dva nadolazeća DC filmska hita – Wonder Woman s predivnom Gal Gadot i Aquaman kojeg tumači Jason Momoa. Na mreži CW, koja prikazuje simpatičnu superjunačku seriju The Flash – predstavljeni su ovi superjunaci u razgovoru između Geoff Johnsa, glavnog kreativca u DC Comicsu i Kevina Smitha, filmskog redatelja i obožavatelja stripova, a imate priliku vidjeti i izjave glumaca, stripovske montaže te u slučaju Wonder Woman – isječke iz filma. Uzbuđenje raste kao valovi oceana kad Posejdon poludi sa svojim trozupcem.

Wonder Woman je amazonska princeza i feministička ikona, najbolji borac u DC svemiru jer trenira cijeli život (koji traje poprilično dugo). Imala je svoju TV seriju u davna vremena s prekrasnom Lyndom Carter, viđali smo je u animiranoj formi, a sada prvi put dolazi na velika platna. Gal Gadot, Robin Wright i Chris Pine… Zvuči dobro.

Morat ćemo sačekati lipanj 2017. da dočekamo Gadot u Wonder Woman “uniformi”. Bit će teško, ali izdržat ćemo. (edit: pri pisanju teksta smo smetnuli s uma kako ćemo Wonder Woman gledati u filmu Batman V Superman kako obojici spašava dupe – prekrasne žene nam pomute pamet).

Aquaman je jedan od najizrugivanijih likova u DC svemiru, ali i u svijetu stripa općenito. Punchline većine šala na njegov račun je njegova sposobnost komuniciranja s morskim bićima. E pa, malena vijest. Zemlja je velikim dijelom prekrivena vodom, čak 71 posto. Dok ovih bijednih kopnenih 29 posto ima na tisuće superjunaka koji ju štite, Aquaman se sam nosi s problemima vezanim za oceane, a nerijetko uskače u pomoć i ovim tisućama kopnenih superjunaka. Aquamanovo ime je Arthur Curry, a baš kao i Steph Curry iz Golden State Warriorsa – on je i čovjek i bog.

Aquaman će se pojaviti po prvi put na velikom ekranu u filmu The Justice League Part One u studenom 2017. godine, a svoj vlastiti film će dobiti 2018. godine. Jason Momoa nam nije sjeo kao Conan Barbar, ali Havajac će se sigurno dobro snaći u Aquaman ulozi.

Malo smo se zasitili formulaičnosti Marvelovih kino-izdanja, ali čini se da DC podiže uloge i unosi promjene u stripovski žanr.

Može! Daj sve!

TAGOVIAquaman batman DC superjunaci superman wonder woman

Komentiraj