Film i TV

woof, woof, woof

Aside Banners

Arsenio Hall ima novi show, a mi se prisjećamo zlatnih trenutaka 90-tih

Piše , Objavljeno

Arsenio je devedesetih bio dominantna ličnost u late night televizijskom terminu sa svojim talk showom koji se nakon gotovo dvadeset godina pauze vratio na male ekrane.

Aresenio Hall

Svakog dana, od ponedjeljka do petka, Arsenio je opet domaćin odličnog večernjeg programa. Neki kukaju kako Arsenio nije kao nekad, nekima je čak i bolji, no ukopčajte se na njegov sajt i odlučite sami.

Kako je Arsenio postao relevantan prije dvadesetak godina?

Od svih kasnonoćnih talkshow emisija početkom devedesetih, Arsenio je jedini rezervirao mjesto pod reflektorima za nadolazeću hip hop generaciju. Arseniovi intervjui su nepredvidljivi – možda zato što Arsenio nije koristio kartice na kojima redovito piše easy way out, a i tijekom godina je pokazao da voli kontroverzu. Najveće zvijezde su gostovale u njegovoj “dnevnoj sobi”, a neke od njih su time postale još veće zvijezde. Nakon gotovo 20 godina Arsenio se vratio.

Prva gošća mu je bila Brooke Shields koja je u to vrijeme navodno dejtala s Michaelom Jacksonom. Bas kao i Britney kasnije, poprilično javno je čuvala nevinost, a Arsenio se vjerojatno jedini usudio pitati kako napreduje njena misija. Također je otvoreno pitao Ikea Turnera je li ovaj tukao Tinu, 2Paca je li njegova ljubav s kokainom gotova te Magica Johnsona kako je dobio HIV. Letterman i Leno nemaju muda za takve eskapade.

Izdvajamo neke trenutke iz “starog” Arsenio Hall Showa koji su mu obilježili karijeru.

Ponajprije, za sve yugo-nostalgičare

Svi su se šalili na račun Yuga, ali Arsenio je to radio u prime-timeu. Na žalost, video ne možemo iskopati, ali citat će nam zauvijek ostati u srcu.

yugo

Arsenio ostao hladan na Vanilijine marketinške poteze

Vanilla Ice je dovukao Flavour Flava iz Public Enemy u emisiju, a Arsenio je pred svima optužio Icea kako je Flava Flav tu da Ice pokaže da ima crne prijatelje, a Flavu rekao da sačeka iza stejdža dok završe intervju. Neki govore da je to najgori Arseniov intervju zbog “rasističkih” komentara, ali činjenica je da je Ice u to vrijeme iskakao u crnačkoj kulturi i da je jebeno gledati ga u neugodnoj situaciji na Arseniovom kauču.

Bill Clinton roka saks

Kako pridobiti odobravanje svih Amerikanaca dok se nalaziš u teškoj ulozi gubitnika Demokrata u utrci za predsjednika US of A-a? Bill Clinton je pronašao način. Odazvao se Arseniju na poziv i napravio je ono što nema veze s predsjedavanjem najmoćnije države svijeta – odsvirao je saksofon. I u mračnom studiju je nabio sunčane naočale i ispao je još više kul. Treba li uopće spominjati da je Bill na kraju ipak prestigao starijeg Busha i sjeo u fotelju koja će ga osam godina kasnije dovesti do najslavnijeg blowjoba u povijesti?

Arsenio Hall fičuring svatko tko je netko u hip hop svijetu

Nakon pet godina emisije došlo je vrijeme da se kaže zbogom. Arseniov razlog za odlazak je bio želja za osnivanjem obitelji i nastavljanjem karijere u drugim sferama showbiznisa, no neki tvrde da se mreža nije htjela natjecati s prenapučenim nebom novih talk show hostova. No bilo kako bilo, Arsenio je itekako označio kraj osamdesetih i početak devedesetih – također period u kojem je hip hop pokret eksplodirao u mainstreamu, a najveći hip hop izvođači tog razdoblja su odlučili pokazati svoju ljubav jer je Arsenio većini njih pomogao u ključnim trenucima karijere i dao im mjesto na televiziji. Queen Latifah, A Tribe Called Quest, Guru, DasEFX, KRS-One, Wu Tang Clan i ostali su na taj način ostali zabilježeni u povijesti kao najbrojnija i najznačajnija grupa hip hop zvijezda na jednom mjestu – u TV studiju.

Kako KRS reče na odjavi nastupa “If it wasn’t for Arsenio, you wouldn’t see rap on TV

A kad nije talk show host?

Izvan talk show svijeta, Arsenio se pojavio u trashy seriji Martial Law gdje je zapravo loše kopirao Chrisa Tuckera iz Rush Hour serijala i ne možemo nikako iščupati tu iritantnu pojavu iz sjećanja. Tucker je iritantan, zamislite onda njegovu lošu kopiju.

Martial Law

Tu je i Coming to America u kojem se čak i upucava sam sebi.


I want to tear you apart, and your friend too.

Ne zaboravite, svake večeri, Arsenio je na programu. Pokrenite internete i vidite zašto smo godinama iščekivali njegov povratak.

TAGOVIArsenio Hall late night talk show televizija

Komentiraj