Film i TV

how yes no

Aside Banners

Autor Black Mirrora kaže kako nam uz ovakvu stvarnost ne trebaju nove epizode, Stephen King nam želi horore

Piše , Objavljeno

Black Mirror je jedna je najgledanijih serija na Netflixu koja iz sezone u sezonu raste u popularnosti. A dok god je gledanost takva da je produkcijskim kućama serija isplativa, obožavatelji mogu očekivati nove sezone.

Peta i zadnja sezona Black Mirrora izašla je prošle godine u lipnju i u njoj su se našli brojni poznati glumci uključujući Yahya Abdul-Mateena II (najpoznatiji po “Us”), Miley Cirus (najpoznatija po jahanju Wrecking Ball) i Andrewa Scotta (najpoznatiji po Fleabag). Serija je nominirana i za nagradu Emmy s epizodom “Smithereens” u kojoj glumi Andrew Scott.

Uzevši u obzir popularnost i pete sezone (koja je doduše izazvala najpodjeljenija mišljenja do sada), bilo je za očekivati i šestu.

No, je li svijetu koji se nalazi usred virusne pandemije potreban dodatni egzistencijalni strah koji može prouzrokovati znanstveno fantastična serija o distopijskoj budućnosti koja nas iza svake epizode ostavi s laganom nelagodom?

E pa njen kreator Charlie Brooker misli da ne.

Radio Times ga je upitao o izlasku 6. sezone na što je Brooker odgovorio da nije siguran može li publika trenutno probaviti još jednu sezonu.

Trenutno ne znam kako bi ljudima sjele priče o raspadu društava, tako da ne radim na nijednoj od tih epizoda. Nekako bih želio osvježiti svoje vještine u stripu, pa pišem scenarije s ciljem da sam sebe nasmijem.

S druge strane, Stephen King smatra kako su recimo horori savršeno štivo za ova nesigurna vremena. “Mislim da ljudi nekako gravitiraju pričama o hororima kada su vremena teška i zastrašujuća kao sada. Kada uđete u horor priču kao što je Geraldova igra, ili bilo što od toga što sam napisao, pročitate to i shvatite da su priče još strašnije od toga da ste u kućnom pritvoru bez toaletnog papira‘, objašnjava King u Late Showu sa Stephen Colbertom.

Moramo priznati da se slažemo i s jednim i drugim. Distopijska budućnost iz Black Mirrora ponekad zbilja djeluje grozno realno, a takva anksioznost nam u ovo vrijeme ne treba. S druge strane, Kingovi hororci su nam dovoljno nerealni da bi se s njima poistovjetili.

TAGOVIBlack Mirror