Film i TV

pobjeđuje i dalje

Aside Banners

Avatar 2 i dalje prvi na kino-blagajnama, najnoviji horor iznenadio!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Avatar: The Way of Water je u svom četvrtom vikendu prikazivanja i dalje prvi na sjevernoameričkim kino-blagajnama. Cameron je još jednom dokazao da stvara filmove koji dugo ostaju u kinima, a bome i zarađuju.

Avatar 2 je donio novih 45 milijuna dolara u sjevernoameričkim kinima, a to mu je bilo dovoljno za još jedan vikendaški tron.


Izvor fotografije: Youtube

Ukupna zarada Avatara 2 iznosi 1.707 milijardi dolara i trenutno je sedmi najunosniji film u povijesti. Iduća prepreka mu je Spider-Man: No Way Home koji je stao na 1.916 milijardi dolara, a na prvom mjestu svih vremena se nalazi originalni Avatar sa zaradom od 2.922 milijarde dolara. Samo čekamo koliko će se dvojka približiti jedinici.

Na drugom mjestu liste najunosnijih filmova proteklog vikenda se parkirao horor M3GAN iza kojeg stoje Universal i Blumhouse Productions. Ako volite zastrašujuće lutke, ovaj film je za vas. M3GAN je zaradio 30.2 milijuna dolara u Americi te dodatnih 14.8 milijuna na međunarodnom tržištu što je vrhunski uspjeh za film čiji je budžet bio samo 12 milijuna dolara.

Predviđalo se da će američka zarada biti oko 20 milijuna dolara — što je višestruko nadmašeno. Savršena kombinacija horora i komedije je polučila rezultate, a i u nama samima se rodila želja da pogledamo ovaj film iako inače nismo fanovi scary lutaka.

Na trećem mjestu je odlični Puss in Boots: The Last Wish sa zaradom od 12.4 milijuna dolara. Nekoć je Puss in Boots bio samo gostujući lik u Shrekovoj franšizi, a ovo mu je već drugi samostalni film i možda čak jedan od najboljih Dreamworksovih animiranih filmova svih vremena. Animacija, priča, emocije, The Last Wish ima sve što možete poželjeti — i za malce i za odrasle.

TAGOVIavatar box office film filmska zarada horor james cameron kino vikend kino report