Film i TV

ide parica

Aside Banners

Avatar 2 na vrhu sedmi vikend zaredom, a postao i četvrti najunosniji film svih vremena

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Otkad je svijetom ovladala pandemija koronavirusa, prestali smo s pisanjem redovite kategorije ponedjeljkom „Vikend kino report”. Nije imalo smisla. Kad se publika napokon vratila u kina, pisali bismo izvještaje o vikend-zaradi samo kada bi u pitanju bili zanimljivi filmovi i neki rekordi. I evo nas na Avataru: The Way of Water. Film je već sedam tjedan u kinima, već sedmi vikend zaredom je na vrhu ljestvica zarade u sjevernoameričkim kinima. Ovaj put je zaradio 15.7 milijuna dolara u vikendu koji nije imao nikakvih većih premijera, ali je još važniji sljedeći podatak.

Postao je četvrti najunosniji film svih vremena nakon što se globalno popeo na 2,075 milijardi dolara i time prešišao Star Wars: The Force Awakens koji je ostao na 2,071 milijardi dolara.

Iduća meta za preskakanje je još jedan Cameronov film, Titanic bježi Avataru 2 za svega 120 milijuna dolara. Možda je vrijeme da pogledamo Avatara 2 i drugi put. Čisto da ga još malo poguramo.

Cameron je ovim uspjehom postao redatelj tri filma u top 4 najunosnija filma svih vremena. Nikako nije mala stvar.

Sumnjalo se u uspjeh drugog Avatara nakon trinaestogodišnje pauze, ali Top Gun je čekao i duže pa je namlatio novca bez većih problema.

Ako želite pročitati još nešto o filmu Avatar: The Way of Water — OVDJE možete baciti oko na našu recenziju filma.

TAGOVIavatar box office film filmska zarada james cameron