Film i TV

kao nikog nije briga?

Aside Banners

Činilo se da nikog nije briga za Avatar 2, a film vratio uloženo i spreman gristi rekorde

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Ne vrijedi se kladiti protiv Jamesa Camerona — iako je izgledalo kao da se predugo čekalo na nastavak Avatara, čak 13 godina. To ne mora ništa značiti ako je realizacija savršena i savršeno ispeglana kao što je slučaj s dvojkom.

Avatar je već globalno zaradio 1.38 milijardi dolara, ali još uvijek se ne smatra profitabilnim jer je u produkciju, distribuciju i marketing uloženo puno novca. Samo produkcijski budžet za „dvojku” iznosi oko 460 milijuna dolara, ali Cameron to još uvijek nije potvrdio, samo ponavlja kako je film „j*beno skup”.

Ono što posebno impresionira je zarada na američkom tržištu, koja uopće nije pala u odnosu na prethodni vikend.

Variety procjenjuje kako će „The Way of Water” biti na nuli sa zaradom od 1.4 milijarde dolara. Još koji milijun i tu je. Cameron ipak ističe kako bi film trebao zaraditi oko dvije milijarde dolara da bi bio na nuli, ali to je dobri stari James koji ima velike apetite ili se samo ograđuje od silnih očekivanja.

„The Way of Water” je sniman zajedno s trećim i dijelom četvrtog nastavka pa je pomalo nejasno koliko točno iznose budžeti za svaki film, ali je samo Cameron mogao osigurati sulud novac za nekoliko filmova unaprijed, k tome za filmove koji nisu nastali prema nikakvom stripovskom ili književnom predlošku.

I dalje smatra kako je budžet dobro uložen.

„Ako mogu predložiti poslovni plan kako bih potrošio milijardu filmova na film, j*beno ću to i napraviti. Želite li znati zašto? Jer ne nabacamo taj novac na hrpu kako bismo ga zapalili. Dajemo ga ljudima. Ako se studio slaže i smatra kako je to dobro ulaganje(…), zašto ne?”

Blagonaklono gledamo na ovaj blockbuster i smatramo kako je u pitanju najbolji CGI koji je 95 posto trajanja filma uspio prevariti naše mozgove kako bismo pomislili da je stvarno i želimo Cameronu svu sreću da nas vara još barem dva ili tri puta.

TAGOVIavatar blockbuster box office film Filmovi filmska zarada james cameron