Film i TV

ide para

Aside Banners

„Avatar: The Way of Water” najgledaniji film u kinima peti vikend zaredom!

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Znali smo da Avatar neće biti eksplozija već ogromni požar koji će trajati tjednima! Već peti vikend zaredom je Avatar: The Way of Water na prvom mjestu ljestvice najunosnijih i najgledanijih filmova u sjevernoameričkim kinima.

SAD je imao produžen vikend zbog Dana Martina Luthera Kinga, a duži vikend znači i više posjeta kinima, a više posjeta kinima znači i veću zaradu filmova. Nekih, doduše.

Najnovije procjene tvrde kako je u četverodnevnom vikendu (petak-ponedjeljak) novi spektakl Jamesa Camerona uspio zaraditi 40 milijuna dolara, a uspješno ga slijedi M3GAN, novi horor iz radionice Blumhousea sa 21.7 milijuna dolara. Na trećem mjestu ponosno stoji Puss in Boots: The Last Wish sa 14.4 milijuna dolara.

Avatar 2 u ovom trenutku ima ukupnu zaradu na američkom tržištu od 572.4 milijuna dolara, a već u nedjelju je film skupio 1.893 milijardi dolara na globalnom tržištu (američka kina s ostatkom svijeta). Iduća meta na ljestvici najunosnijih filmova svih vremena? Spider-Man: No Way Home!

Spidey nije uspio preći zaradu od 2 milijarde dolara, uvelike zbog neprikazivanja u Kini, jednom od boljih tržišta za Marvelove filmove. Samo pet filmova je uspjelo prešišati čarobnu brojku od dvije milijarde — Avatar, Avengers: Endgame, Titanic, Star Wars: The Force Awakens i Avengers: Infinity War. Iskreno? Želimo da dvojka sruši neki od ovih, blockbusteri su opet što su nekoć bili, a opet dovoljno drukčiji s prvoloptaškim porukama o očuvanju okoliša, obitelji i prijatelja — što nam nimalo ne smeta.

TAGOVIavatar box office film film 2023 james cameron kino zarada