Film i TV

rekordi se ruše

Aside Banners

Avengers: Infinity War je postao četvrti film svih vremena sa zaradom od dvije milijarde dolara

Piše , Objavljeno

Znalo se da će biti hit.

 

Kako drukčije objasniti 18 filmova prije koji vode do ove točke kada se svi (živi) junaci pojavljuju u ovako ambicioznom projektu? Avengers: Infinity War je prohujao kinima. Nakon samo 11 dana na programu, Disney i Marvel su zadovoljno trljali ruke, manijakalno se smijali zbog svoje svjetske dominacije i skakali u bazen ispunjen milijardom dolara. Sada trebaju nabaviti veći bazen jer je zarada udvostručena i Avengersi pod pojasom imaju dvije milijarde dolara. Dvije! Milijarde! Dolara!

48 dana nakon premijere, u ponedjeljak – film je zaradio 2 milijarde dolara, od toga 656.1 milijun na domaćem tržištu. Domaćem američkom, ne domaćem našem, jel?

Ispred Avengersa su samo Avatar s 2.8 milijarde dolara, Titanic s 2.2 te Star Wars: The Force Awakens s 2.07 – a čini nam se da bi i Star Wars uskoro mogao pasti.

Dosad je na četvrtom mjestu bio Jurassic World sa zaradom od 1.7 milijardi dolara, a u kinima trenutno igra nastavak Fallen Kingdom koji bi možda mogao ponoviti uspjeh prethodnika. Ne mora nužno na četvrto mjesto, ali vjerujemo da će Universal biti zadovoljan bar s jednom milijardom dolara.

TAGOVIavengers box office film infinity war marvel rekord zarada

Komentiraj