Film i TV

Ekranizacija... društvene igre

Aside Banners

Trailer: Battleship su Transformersi na moru

Rianna i Liam Neeson glume u jednom od najapsurdnijih filmova posljednjih godina - filmskoj ekranizaciji društvene igre "Potapanje brodova."

Piše , Objavljeno

Datum izlaska sve je bliže, k nama stiže 19. travnja, a film dosad uglavnom privlači isključivo negativne komentare i postaje glavni primjer za holivudsku bezidejnost. Iako je pljuvanje Hollywooda zbog beskrajnog recikliranja lagano postalo izlizani meme, s koliko optimizma možemo čekati film koji je baziran na sto godina staroj društvenoj igri?

Mogli biste reći, “hej, možda će biti dobra zajebancija koja sebe neće shvaćati ozbiljno.” To bi vjerojatno bio najbolji smjer, polu-parodijski “toliko loše da je dobro” blockbuster s gomilom CGI-ja. Ali. Režira ga Peter Berg, koji u svojoj karijeri ima par sjajnih filmova, i pristupa mu potpuno ozbiljno.

No, kako ozbiljno shvatiti film u kojem jednu od glavnih uloga ima Rihanna, čiji je to glumački debi (ne računajući filjm u kojem je “glumila” samu sebe)? Usput je Liam Neeson nekako zalutao ovdje, valjda čisto zato da zaradi neku paru, što je valjda okej.

Film teoretski ima neke poveznice s igrom. Vanzemaljska vrsta napada Zemlju jer je naš planet, kao, idealan za izgradnju izvora energije (ili nešto), a suprotstavlja im se “naša” međunarodna pomorska flota. Pa se onda igraju potapanja brodova. Universal i Hasbro već su zaradili kamione love na Transformerima, a film totalno djeluje kao Michael Bay na vodi. Da, ovo će vrlo vjerojatno biti smeće. Ali nadajmo se barem da će biti zabavno smeće umjesto totalnog smeća.

Dok gledate trailer i razmišljate o čistoj apsurnosti ideje, imajte na umu da je za ovaj film netko odobrio ček na 200 milijuna dolara.

TAGOVIbattleship društvene igre film Liam Neeson peter berg potapanje brodova rihanna trailer

Komentiraj