Film i TV

bespla i legalno

Aside Banners

Besplatni filmovi na YouTubeu (drugi dio)

Dobrodošli u drugo izdanje selekcije filmova koje možete besplatno pogledati na YouTubeu. Slijedi još pet naslova koje vrijedi pogledati kako biste kulturno sazrijevali i kvalitetno potrošili svoje slobodno vrijeme.

Piše , Objavljeno

Besplatni filmovi na Youtubeu (prvi dio)

Eto, mediji su debelo zagazili u još jednu sferu straha, a to su zakonske prijetnje i kažnjavanje internet pirata. Realno gledajući, prosječan građanin modernog svijeta barem je nekoliko puta posjetio Gusarski zaljev ili gledao spotove na koje neka reptilska korporacija drži copyright. Zapravo, pop kultura je sastavni dio tog modernog svijeta, a filmovi su sastavni dio te kulture. Kultura je javno vlasništvo, stoga se slobodno poslužite dolje ponuđenim izborom horora, avanture, crtića, klasika i još horora.

The Hills Have Eyes (1977)

Kažu da je original uvijek bolji od remakea, a u slučaju horora The Hills Have Eyes, originalna verzija iz ’77. i ona iz 2006. imaju identičnu ocjenu na IMDB-u:6.4 od 10, što za ovaj žanr zapravo znači da je film zabavan i vrijedan gledanja. Original je u režiji Wesa Cravena, poznatog i kao majstora horora, dakle, nećete požaliti vrijeme utrošeno na ovaj film, a kasnije ćete se moći preseravati da ste pogledali klasik.
Radnja:za vrijeme izleta, tipična američka obitelj na putu prema Kaliforniji skrenu s puta i doživi automobilsku nesreću, što je zapravo bila zamka. Naime, u planinama žive kanibali, i slijedeće što žele pojesti je obiteljski obrok. Ovaj niskobudžetni horor s kraja sedamdesetih ne nudi oskarovske dijaloge, ali zato ima jezovitu i napetu atmosferu.

Teenage Mutant Ninja Turtles The Movie (1990)

Ninja kornjače u svojem prvom dugometražnom filmu, a to se dogodilo prije skoro 22 godinje. Vrijeme nije pojelo ovaj simpatičan, akcijom krcat film, koji odlično legne uz originalnu crtanu seriju iz istog razdoblja. U to vrijeme, Ninja kornjače su bile suludo popularne, a igranim filmom su samo proširili svoju dominaciju iz svijeta animacije i igračaka u kina i na VHS.
Nakon što zloglasni Foot Clan proširi mrežu zločina nad New Yorkom, a policija je nemoćna, četiri mutirane kornjače – Leonardo, Michalangelo, Donatello i Raphael – uzimaju pravdu u svoje ruke, te predvođeni majstorom štakorom Splinterom, kreću u borbu za spas grada. Dok najnoviji film o Ninja kornjačama, TMNT iz 2007., nudi CGI animirane kornjače, ovdje imamo uvjerljive old school kostime. Bio je to deveti najgledaniji film te godine, najuspješniji nezavisni film 1990., te najuspješniji film o Ninja kornjačama.

Planet Hulk (2010)

Čak i bez Supermana i Batmana, koji su temelji stripova o super herojima i osvetnicima, te vlasništvo konkurentskog DC Comicsa, Marvel ima prevlast u gotovo svakom mediju kojem se posveti. Osim igranih filmova (ove godine čekamo The Avengers), Marvel se odlučio baciti i na dugometražne crtiće za DVD tržište, a Planet Hulk je odličan primjer akcijske animacije koja će zabaviti nerdove svih dobnih skupina.
Bazirana na priči iz Planet Hulk stripova, radnja ovog animiranog filma prati Hulka kojeg su zemaljski superheroji zarobili i potjerali sa Zemlje, na što su bili primorani zbog Hulkove nekontrolirane destruktivnosti. Hulkov brod se sruši na planetu Sakaar, gdje ga grupa imperijalnih vojnika uhvati, na njega stavi ‘disk poslušnosti’ kojim ga mogu kontrolirati, te ga natjeraju da se bori za slobodu sa ostalim zaorbljenicima. Mora dobiti tri gladijatorske borbe kako bi se oslobodio, ali priča nije tako jednostavna, jer stanovnici Sakaara žele svrgnuti opresivnu carsku vlast, a u Hulku vide spasitelja iz vlastitog proročanstva.
Film pogledajte na YouTubeu.

Vivre sa vie:Film en douze tableaux (Živjeti svoj život) (1962)

Da ne bi ispalo kako se na internetu besplatno mogu gledati samo horori i crtići, tu je ovaj kalsik francuske kinematografije i majstora Jean-Luca Godarda. Za engleske titlove, kliknite ‘closed captions’, odnosno onu malu CC ikonicu u donjem desnom kutu videa.
Film kroz dvanaest scena (tableux) prati život mlade parižanke Nane koju glumi Anna Karina, i njezin bijeg od muža i malog sina, u potrazi za glumačkom karijerom. Bez novca, prvo pokušava živjeti kao prodavačica kako bi platila školu glume, a kada ne uspije ući u svijet glume, solidnu zaradu potraži kao prostitutka. Uskoro dobije svodnika, i avanture/problemi se nastavljaju.
Svaka od dvanaest scena Vivre sa vie počinje tekstualnim uvodom, a ova crno bijela drama stvar je kulturne i filmske edukacije. Stoga, ako želite oplemeniti vlastiti duh i poznavanje filma kao umjetnosti, odvojite osamdeset minuta za ovog Godarda.
Film pogledajte na Youtubeu.

Day of the Dead (1985)

Još jedan dio obavezne horor lektire je Day of the Dead iz 1985., treći iz serije filmova o živućim mrtvacima Georgea A. Romera, dok su prva dva naslova bili Night of the Living Dead i Dawn of the Dead. Radnja se nastavlja na Zoru živih mrtvaca, te svijet nalazimo u stanju zombie apokalipse, gdje živi mrtvaci vladaju planetom. Ono što je preostalo od američkih vladinih organizacija skriva se u utvrdama, a mi pratimo četvero takvih preživjelih u njihovoj misiji za traženje drugih preživjelih, normalnih ljudi. Sarah, John, McDermott i Miguel nađu se u napuštenom Fort Myersu na Floridi, gdje ih napadne horda divljih zombija. U spas im dolazi vojni helikopter koji ih vodi do podzemne baze u floridskim močvarama, gdje grupa znanstvenika pokušava otkriti kako napraviti obrnuti proces zombifikacije, ne bi li se zombiji vratili u ljudski oblik. Sarah radi na istraživanju koje predvodi doktor Logan, ona je jedina žena u toj podzemnoj bazi, a možda i jedina preživjela na čitavom planetu. Dok Logan želi pročavati biologiju zombija ne bi li otkrio način kako da ih pripitomi, Sarah inzistira na otrkivanju procesa povratka iz zombija u ljude. Napetost vlada među znanstvenicima i vojnicima u bazi, a situacija postaje još gora kada ih napadne zarobljeni zombi.

(Pokušajte zanemariti titlove na arapskom)

TAGOVIbesplatno Day of the Dead film Planet Hulk Teenage Mutant Ninja Turtles The Movie The Hills Have Eyes Vivre sa vie: Film en douze tableaux youtube

Komentiraj