Film i TV

bespla!

Aside Banners

Filmovi koje možete besplatno gledati na YouTubeu (dio prvi)

Iako se industrija zabave udružila s rukom zakona ne bi li zatrla naše bogomdano pravo da konzumiramo zabavne sadržaje bez ograničenja, YouTube nudi finu kolekciju filmova besplatnih za gledanje.

Piše , Objavljeno

I kultni Pulp Fiction može se pogledati besplatno

I kultni Pulp Fiction može se pogledati besplatno


UPDATE:Besplatni filmovi na Youtubeu (drugi dio)

Besplatne stvari su uvijek dobrodošle, posebno u području multimedije i zabave, a itekako u današnje vrijeme kad nam ACTA, SOPA i PIPA pušu hladni zakonski zadah Velikog Brata za vratom. Jedna od utvrda slobode za čije se očuvanje borimo su streaming video sajtovi, jer nam nude neograničen broj sati zabave, te nas udaljavaju od televizije, medija nad kojim imamo manju kontrolu, i koji je zagađen reklamama. Ipak, u ovom tekstu se nećemo baviti borbom protiv cenzure interneta, već vam donosimo pauzu od toga, a jedan od najboljih načina jest ova selekcija pet krasnih filmova koje možete besplatno pogledati na YouTubeu. Za sada.

Easy Rider

Easy Rider (1969.) ili Goli u sedlu stoji kao jedan od najvećih uspjeha američkog nezavisnog filma. S Peterom Fondom i Dennisom Hopperom u glavnim ulogama, Easy Rider priča priču o pripadnicima kontra-kulture te ere, prijateljima koji krenu motociklima na put od Los Angelesa do New Orleansa kako bi upoznali istinsku Ameriku. Je li doista tako dobar, ili je riječ o previše hvaljenom artsy-fartsy hipijevskom epu? Sad kada ga možete besplatno ubosti na YouTubeu, kliknite i provjerite.

Horror Hotel

Horror Hotel / The City of the Dead (1960.) bizaran je i stravičan britanski film smješten u američko okruženje. Priča:po nagovoru profesora (kojeg glumi legendarni Christopher Lee), mlada studentica putuje u izmišljeni gradić u Massachusettsu kako bi istraživala vradžbine i vještice. Crno-bijela jezovitost zagarantirana.

Pulp Fiction

Pulp Fiction (1994.), zasigurno jedan od najboljih filmova devedesetih, Tarantinov trijumf, oživljavanje karijera Brucea Willisa i Johna Travolte, put do zvijezda za Samuela L. Jacksona. Koliko ga god puta reprizirali, ako volite ovaj film, morate ga gledati.
YouTube je blagoslovljen čitavim filmom u komadu, ali jackpot tek slijedi:postoji i verzija u pravilnom kronološkom redu, što znači da možete pratiti priče onako kako su se zapravo dogodile.

Ovdje pogledajte prvi dio kronološki poredanog Pulp Fictiona, a zatim se bacite na nastavak. Bunus:cijeli film na španjolskom, samo zato jer je sinkronizacija smiješna

The Trip

Peter Fonda se očigledno jako dobro zabavljao tih ludih šezdesetih, a dokaz za to je njegov film The Trip (1967.). Doista obuhvaća taj groovy duh vremena, a po naslovu veoma je lako zaključiti da je ovo film o LSD-u.
Fonda glumi redatelja TV reklama koji se nađe u krizi identiteta, te pomoć zatraži od prijatelja koji je samoprozvani guru i štovatelj tripova. Film sadrži psihodelične scene tripanja, a ako vas to već nije zaintrigiralo, pojavi se tu i jedan kepec.

Robin Hood:Men in Tights

Upravo taj, Robin Hood:Muškarci u tajicama. Klasik majstora žanra parodije Mela Brooksa, ova verzija Robina Hooda mnogima je najdraža, a sigurno najzabavnija. Također, ovaj film je odličan primjer kakve su se komedije gledale u prvoj polovici devedesetih.
Cary Elwes, koji je glumio Hooda, nije sa kasnije proslavio, ali Richard Lewis, odnosno Prince John, bio je i ostao komičarski car. I da, ovo je komedija u kojoj glumi mladi Dave Chappelle (Achoo), a tu je i Isaac Hayes (Asneezee).

Želite još besplatnih filmova? Vratite se uskoro po slijedeću epizodu.

TAGOVIbesplatno Easy Rider film Mel Brooks Peter Fonda pulp fiction Robin Hood The Trip youtube

Komentiraj