Film i TV

carevi

Aside Banners

Bili su spremni prekrižiti glumu, a onda im je uletjela prava uloga

Piše , Objavljeno

Nemilosrdni Hollywood nagrađuje u velikoj mjeri one najuspješnije, ali broj ljudi koji nešto pokuša i procirkulira ovom masovnom industrijom mnogostruko je veći. Početci mnogih danas velikih glumačkih zvijezdi bili su daleko od idealnih, a preko trnja do zvijezda često je jedini put uspjeha. Neki među njima bili su toliko frustrirani mediokritetskim ulogama i statusom da su priznali kako su već bili digli ruke od svega, a onda im je uletjela ona jedna prava uloga koju su dugo čekali i koja je sve promijenila.

Jon Hamm

Imao je 36 godina kad mu je uletjela uloga Dona Drapera, fatalnog marketingaša u kultnoj američkoj TV seriji ‘Mad Men’. Nije Hamm bio star, ali već u DILF look godinama, tvrdio je kako je bio spreman odustati. Njegova tadašnja djevojka Jennifer Westfeldt priznala je kako je Jon u to doba bio drugi čovjek, frustriran malim ulogama ili potpuno promašenim rolama u kojima nije mogao pružiti najbolje od sebe. Uskoro je osvojio Emmyja i Zlatni globus i postao jedan od najpoželjnijih i najmarkantnijih tipova u Hollywoodu.

Bradley Cooper

Nismo baš fanovi Bradleyja Coopera, ali nema smisla poricati stvarnost. Čovjek je jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca današnjice. Cooperova filmska karijera počela je komedijom ‘Wet Hot American Summer’ prije 20 godina, a u to vrijeme igrao je i u TV seriji ‘Alias’ J.J. Abramsa, no tamo mu je uloga bivala sve manja i nevažnija, što ga je ubijalo u pojam. Nakon serije mu je puknula Ahilova tetiva, a on se navukao na vikodin i bio bez posla godinu dana. Crni scenarij sam se već pisao. Ipak, koju godinu kasnije spasila ga je komedija ‘Wedding Crashers’, u kojoj se pored Owena Wilsona i Vincea Vaughna ogrebao za sporednu ulogu. Nakon toga zaradio je veliku šansu u Hangovera, a dalje sve znate.

Gal Gadot

U slučaju lijepe Izraelke stvari su ipak bile nešto drugačije. Pošto je već s 18 godina postala misica svoje zemlje, u glumu je upala kroz svojevrsno povećalo, vjerojatno i stigmu. Relativno uspješnu rolu imala je kao Gisele u ‘Fast & Furious’ franšizi, no kasnije je priznala kako joj je već bila puna kapa svega, seljakanja i maltretiranja obitelji zbog svojih holivudskih neuspjeha. Onda joj se, dakako, dogodio ‘Wonder Woman’, ogroman DC-jev superjunački uspjeh, koji je i Gadot zacementirao karijeru u Hollywoodu.

Claire Danes

Ona se u glumi pojavila prije svih, još kao 14-godišnjakinja je igrala Angelu Chase u ‘My So-Called Life’, u određenim krugovima TV seriji koja je smatra gotovo pa kultnom. Nakon takvog ulaska u industriju za Danes su se s pravom vezivale velike stvari, ali nije baš tako bilo u stvarnosti. Sljedećih desetak godina pojavljivala se bez većeg uspjeha u nekoliko dugometražnih filmova, tražila se, jedno vrijeme čak i studirala sa strane i prijateljima govorila kako baš brije na dizajn interijera. Tepali su joj ‘Meryl Streep svoje generacije’, a njoj je bilo preko glave svega. Spasio ju je jedan HBO sastanak i glavna rola u Homelandu, koja joj je obilježila cijelo posljednje desetljeće karijere.

Joe Pesci

Veteran ove liste danas je legendarni oskarovac na kraju svoje karijere, koja izgleda vrlo respektabilno, iako u Pescijevoj glavi nije uvijek bilo idealno. Daleko od toga. Struggle je slaba riječ za ono što je prolazio mladi Joe, koji je u jednom trenutku odustao i od glume i od glazbe, koja mu je bila druga ljubav, a sve kako bi radio u prijateljevu restoranu u Bronxu. Lova je ipak lova. Njegov život promijenio je jedan De Nirov poziv, za koji možda i znate. Dobri stari Bob gledao je neke Pescijeve low budget uloge i u njemu vidio savršenog mlađeg brata za svoju ulogu u klasiku ‘Raging Bull’. Ostalo je povijest.

TAGOVIFilmovi glumci glumice pb