Film i TV

na tronu

Aside Banners

Black Panther je najbolji film svih vremena – i ne, to nismo mi rekli

Piše , Objavljeno

Black Panther ruši rekorde, ako ste pročitali naš Vikend kino report, znate da je imao peti najveći premijerni vikend na američkom tržištu, a u samo četiri dana je zaradio više od Justice Leaguea u cijelom svom postojanju. Ono što nitko nije očekivao je da će Black Panther biti proglašen najboljim filmom svih vremena – što se i dogodilo na Rotten Tomatoesu. Tako da nisu u pitanju klinci koji nikad nisu pogledali Građanina Kanea ili Rashomona već čitava horda filmskih kritičara čije se ukupne ocjene zbrajaju i prilagođavaju formuli Trule Rajčice.

Tako Black Panther ponosno sjedi na tronu, prvo mjesto je zasad samo njegovo iako ima “svega” 96% ocjenu, a ispod njega ima filmova s ocjenom od 100%. To se dogodilo zahvaljujući Rotten Tomatoes Adjusted Score formuli koja uzima u obzir i broj kritičara. Zamjerke na taj sustav svakako postoje jer to znači da kvalitetan indie film neće skoro nikad ući u razgovor o najboljim filmovima svih vremena – barem prema Rotten Tomatoesu. Koliko je Rotten Tomatoes utjecajan govori i činjenica da se hollywoodski studiji boje ocjene i smatraju da im RT utječe na posjećenost kino-dvorana (zaradu jel’)…

Screenshot_13

Zato se Disney i Marvel ne moraju ničega bojati. Black Panther se ponosno isprsio ispred filmova kao što su Čarobnjak iz Oza, Get Out i Kum, a isto tako je prvi i na “action & adventure” listi.

Globalna zarada filma u 4 dana iznosi 412 milijuna dolara – peglanje na najjače.

Tko je gledao, tko se slaže s Trulim Rajčicama? Nama će film sigurno biti na listi najboljih filmova 2018. godine.

TAGOVIblack panther film marvel najbolji filmovi rotten tomatoes

Komentiraj