Film i TV

Samo da ne useru

Aside Banners

Novi Blade Runner bit će nastavak, ali nije sve crno

Loša vijest - petlja se po gotovo savršenom originalu. Dobra vijest - radi ga ista ekipa s Ridleyjem Scottom na čelu.

Piše , Objavljeno

Kultni, legendarni, genijalni… Jedan od najvećih i najboljih znanstveno fantastičnih filmova, Blade Runner, vraća se na filmsko platno 30 godina nakon premijere originala.

Na to možete gledati iz dva kuta. Prvo, cviliti i zapomagati jer je netko dobio potrebu da potencijalno unakazi original. Ili drugo, biti oprezno optimistični jer nakon što je najavljeno da će ga režirati Ridley Scott, sada se priča da će na njemu raditi i Hampton Fancher, autor scenarija izvornika.

Sam film će, potvrđeno je to i službeno, biti nastavak smješten nekoliko godina nakon događanja u Blade Runneru. Što je još jedna dobra stvar, nakon što su ranije postojala i nagađanja da će napraviti reboot, remake ili što već.

Harrison Ford već je ranije rekao da neće imati ulogu u novom filmu, a Scott je izrazio želju da ovog puta u prvi plan gurne snažnu žensku protagonisticu.

Donedavno, Scott se tri desetljeća nije prihvatio režiranja nekog SF-a, još od izvornog Blade Runnera, no idućeg mjeseca dolazi njegov dugo iščekivani Prometheus, “prequel Aliena koji to nije”.

TAGOVIBlade Runner ridley scott sf

Komentiraj