Film i TV

Brad Pitt protiv zombija

Aside Banners

Brad Pitt i zombiji u novom traileru za World War Z

Piše , Objavljeno

Svega tri mjeseca prije službene premijere, došao nam je drugi po redu trailer novog SF akcijskog trilera, u kojem će Brad Pitt spašavati svijet od zombi apokalipse. Svježe ispod peke: World War Z!

world war z

Dugo očekivani blockbuster World War Z u kina nam dolazi 21. lipnja, a po akcijom nabijenom novom traileru i vječnom mamcu za publiku, Bradu Pittu, možemo očekivati da će pošteno napuniti kino dvorane.

Trailer #2

Podsjetimo, Brad Pitt glumi Gerrya Lanea, operativca pri Ujedinjenim narodima, vjernog muža i oca dviju djevojčica. Njihov idilični život prekida epidemija nedefinirane bolesti (pretpostavljamo mutirane bjesnoće), koja u svega nekoliko dana postaje najveća prijetnja ljudskom rodu. Gerry Lane će stoga morati napustiti svoju obitelj, otići na drugi kraj planete, potražiti izvor epidemije i pokušati spasiti svijet od masovnog izumiranja.

Prava na filmsku adaptaciju romana World War Z su kupljena 2006. godine, i to prije nego je sam roman objavljen. Njegov je autor, Max Brooks, tri godine ranije izdao bestseller Vodič za preživljavanje zombija, a uskoro je slijedio i (ne)službeni i opširniji nastavak, World War Z: Usmena povijest zombi rata. U bitku za prava su se odmah bacili Brad Pittova produkcijska kuća Plan B i Appian Way Leonarda Di’Capria, a Pitt je svoju pobjedu u nadmetanju proslavio dodjelivši si i glavnu ulogu. Za redatelja je uzet provjereni Marc Foster (Monster’s Ball, Quantum of Solace), a finalni scenarij je napisao Matthew Michael Carnahan. Nakon što su prve informacije o ovom filmu procurile u javnost, a pogotovo nakon prvog trailera prije nekoliko mjeseci, fanovi su ostali prilično revoltirani sakačenjem koje je književni predložak pretrpio na uštrab akcijske hollywoodske popcorn zabave.

Trailer #1

Naime, dok je knjiga bila vrlo opširan niz kraćih ispovijesti pojedinaca koji su preživjeli cijelu zombi epidemiju (svojevrsni intervju sa preživjelima), film će biti klasična priča o čovjeku koji je u misiji spašavanja svijeta, i sve to uz tonu CGI zombija koji ga žele pojesti, spektakularnih eksplozija i na tisuće ispaljenih metaka. Geopolitička previranja, utjecaji na ekonomiju, rast religijskih kultova… sve će se to u ovom filmu na žalost zaobići ili eventualno usput spomenuti. To se možda moglo izbjeći, pošto se prvi scenarij mnogo više oslanjao na književni predložak, ali hollywoodski studiji su kao i obično željeli da jedna od njihovih glavnih ljetnih kino uzdanica bude mnogo pitkija zabava za mase.
Zato se ne treba iznenaditi ako ćemo umjesto filma koji propitkuje cijeli naš truli sustav, gledati nebuloze poput sad već legendarnog kamiona koji se stvorio od nikuda i pokosio murjaka na motoru (sam početak trailera #1).

TAGOVIbrad pitt Max Brooks World War Z zombi

Komentiraj