Film i TV

legenda se vraća

Aside Banners

Brendan Fraser nam je obilježio djetinjstvo i onda je nestao, napokon se vraća

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Brendana Frasera znamo kao Georgea iz džungle, kao Ricka O’Connella iz Mumije, kao Začaranog, kao onog lika što je živio u atomskom skloništu iz onog filma iz spota od Gorana Karana. Ako niste gledali Airheadse, morate.

Čak je bio i u Crashu, čudnovatom filmu s nekih pedesetak povezanih radnji koji je dobio Oscara.

I onda je nestao.

Dugo ga nije bilo. Još dok je snimao treći nastavak Mumije, rekao je kako se već raspadao, da je bio u bolnicama, po operacijama. Tijelo mu više nije moglo izdržati taj tempo.

Uz probleme s tijelom, imao je i obitelj kojoj se htio posvetiti, a jedan od njegovih sinova je na autističnom spektru pa mu je Fraser htio pružiti više vremena i ljubavi. Pa ti reci da Brendan Fraser nije dobar lik.

Dvije franšize su ga se odrekle, Mumija i Putovanje u središte Zemlje, odlučili su nastaviti bez njega. Baš kao i njegova žena 2009. godine. Majka mu je umrla. Jednog od hollywoodskih njuški je optužio za seksualno uznemiravanje jer mu je ovaj na jednoj sasvim pristojnoj zabavi neprikladno dodirivao. Nije bilo prostora za karijeru. Nije bilo prostora za pretrpan raspored. Morao se posvetiti sebi, svom mentalnom zdravlju i obitelji.

Sada se vraća, ne više kao hollywoodski komad koji se njiše po lijanama s malenom tkaninom koja prekriva strateška mjesta već kao karakterni glumac.

Danny Boyle ga je htio za seriju Trust. Darren Aronofsky mu je povjerio glavnu ulogu u filmu The Whale u kojem Fraser glumi čovjeka od 300 kilograma koji ždere u kadi. Steven Soderbergh ga je uzeo za No Sudden Move, kriminalistički triler s brdom kvalitetnih glumaca. Bili smo šokirani kada smo ga vidjeli u tom filmu jer je odjednom bio poprilično jače građe, izgledao je zapušteno, ali kada smo saznali za ovaj prethodni projekt s Aronofskym – sve nam je bilo jasnije.

Ono zbog čega je sam Fraser uzbuđen i pomalo tjeskoban je suradnja sa Scorsesejem na filmu Killers of the Flower Moon.

Tamo će glumiti rame uz rame s Robertom De Nirom, Leonardom di Capriom i Jessejem Plemonsom. Nisu to male stvari. Drago nam je da se vratio u orbitu.

U intervjuu s obožavateljicom je priznao maleni strah od uloge u Scorsesejevom filmu

@littlelottiecosplay“Shucks, ma’am!” 🥰🥰🥰 Adding to the Brendan love from earlier today. #brendanfraser #themummy #mummytok #rickoconnell♬ A-O-K – Tai Verdes

Obožavateljica je rekla ono što svi mislimo – navijamo za njega.

TAGOVIbrendan fraser film gdje su sada hollywood Mumija