Film i TV

bumblebee u srcu

Aside Banners

Bumblebee trailer: spin-off Transformersa koji bi zapravo mogao biti dobar (spoiler: jer nema Michaela Baya)

Piše , Objavljeno

Današnji klinci znaju za Bumblebeeja u obliku napucanog Chevrolet Camara, ali je ovaj Autobot u izvornoj verziji došao kao svima omiljena klasična Volkswagen Buba. I dalje nam nije jasno zašto se svi pri spomen Bube sjete Herbieja, umjesto ove žute legende vječno zapele u transformativnim godinama.

Paramount nam je napokon dao trailer za film. Ovaj spin-off Transformers franšize je smješten u Kaliforniju u osamdesetima, a ujedno je i prvi film iz franšize koji neće režirati Michael Bay! Ale!!!

Pogledaj trailer – nećemo kvariti iznenađenja.

.

Imamo osjećaj kao da gledamo neki čudnovat buddy-buddy film iz osamdesetih, dobivamo tu E.T., Iron Giant (badum-ts) i Moj prijatelj Willy atmosferu. Upravo zbog toga se nadamo da će film biti dobar, Transformeri su fejlali žešće nekoliko puta dosad (čitaj “skoro svaki put osim donekle prvog”).

Redatelj iza ovog filma nam također ulijeva povjerenje iako mu je ovo prvi igrani film. Travis Knight je bio vodeći animator na Laika stop-motion animiranim projektima kao što su Coraline, ParaNorman i Boxtrollovi, a režirao je i Kubo and the Two Strings s kojim smo bili oduševljeni.

Veseli nas što film, iako sadrži neke easter eggove vezane za Michaela Baya, stoji sam na svojim nogama i ne morate znati apsolutno ništa o Transformers svemiru da uživate u ovom ostvarenju.

Navikli smo da su Transformeri puni eksplozija i škripanja metala, prenaporno CGI-ja i finalnih bitki tijekom kojih zaspemo – sve obilježja Michaela Baya, ali to ne očekujemo ovaj put. Dosta je izvanzemaljaca i nepotrebne mitologije, Travis Knight se želi vratiti povezanosti između djevojčice i auta koji govori.

Službeni sinopsis glasi ovako:

Bumblebee je u bijegu tijekom 1987. godine i sakrije se na odlagalištu u malom kalifornijskom gradiću. Charlie (Hailee Steinfeld) ima 17 godina i pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu, otkriva Bumblebeeja, pokvarenog. Nakon što ga popravi, brzo shvaća kako u pitanju nije samo obična žuta Volskwagen Buba.

Pa evo suza nam već sad ide.

Film stiže u kina taman spreman za blagdansku sezonu trošenja keša i kupnje popratnih igračaka. Datum premijere je 21. prosinca.

TAGOVIblockbuster bumblebee film franšiza spinoff transformers

Komentiraj