Film i TV

naravno da je!

Aside Banners

Cameron napravio forenzičko istraživanje — je li bilo mjesta za Jacka na vratima?

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Redatelj James Cameron se povlači po medijima zbog nastavka Avatara, a čini se da ćemo ga još dugo gledati i slušati s obzirom na planirani broj nastavaka.

U čitavoj medijskoj gunguli se izdvojila jedna nam mila informacija — Cameron se odlučio osvrnuti na pitanje koje nas muči već 25 godina.

Je li Jack mogao preživjeti da se Rose malo šćućurila na plutajućim vratima?

Titanic je potonuo, njih dvoje su u ledenoj vodi, Rose je zauzela cijela drvena vrata. A Jack? Pa nakon toga je mogao promijeniti ime u Jack Frost jer se vjerojatno pretvorio u kocku leda.

Cameron je odlučio stati na kraj ovim diskusijama. Jednom zauvijek.

Rekao je kako je izvršio forenzičko istraživanje koje je pokazalo da vrata nikako ne bi mogla podnijeti njih dvoje.

„Napravili smo istraživanje sa stručnjakom za hipotermiju koji je reproducirao splav iz filma.”

Koristili su dvoje kaskadera jednake tjelesne mase kao Kate i Leo.

„Stavili smo senzore na njih i unutar njih, uronili smo ih u ledenu vodu i testirali smo bi li mogli preživjeti uz pomoć različitih metoda, a odgovor je da nema šanse kako bi oboje mogli preživjeti.”

Opet nam zvuči kao da nije baš odgovorio na pitanje. Pitanje je oduvijek — mogu li oboje stati na vrata, nitko nikad nije spominjao hipotermiju.

Ovo „forenzičko istraživanje” će dobiti i poseban televizijski specijal na National Geographicu. Znamo da je Cameron zbog svojih podmorskih avantura dobar s ekipom s National Geographica, možda u specijalu dobijemo bolji (ili barem spretniji) odgovor.

Specijal će biti prikazan u veljači, a do tada će i Titanic za svoju 25. godišnjicu dobiti posebno izdanje u 4K rezoluciji.

Veselimo se. Iako znamo da je Jack morao umrijeti jer ljubav je žrtva, bez žrtve Rose nije solo baka i nema žaljenja, nema ni filma. Ali i dalje… Stao je na ta vrata!!!

TAGOVIavatar forenzika james cameron National Geographic pitanja koja nas muče titanic viralno zanimljivosti