Film i TV

vraća se Chris

Aside Banners

Chris Nolan režira ‘tvrdi’ SF film Interstellar

Piše , Objavljeno

Kada se Christopheru Nolanu pridruže njegov brat Jonathan kao scenarist i fizičar Kip Thorne kao svojevrsni otac cijele Interstellar priče, možemo očekivati jedan epski hardcore SF film.

crvotočina

Nakon što je Batman trilogija zaradila nekoliko milijardi dolara, Christopher Nolan ima dosta kredita da radi što god poželi. Ipak, niti Hollywood nije imun na onu ‘brže, više, jače’, tako da je Nolanu trebalo nešto što će gledatelje ostaviti otvorenih usta. Tu je u igru uletio Interstellar, SF film koji će se baviti skupinom svemirskih istraživača i njihovim putovanjima kroz prostorno-vremensks crvotočine. Cijeli taj svijet se bazira na teorijama Kipa Thornea, teorijskog fizičara s kalifornijskog Caltech sveučilišta  koji će zajedno s braćom Nolan nesumnjivo stvoriti kompleksnu i višeslojnu odiseju.

Premda još uvijek nije počeo puniti novinske stupce, Interstellar će zasigurno biti THE blockbuster 2014. godine. Velike glumačke zvijezde će se trgati za glavne uloge, viralna kampanja će nas sve držati u isčekivanju, fanovi će po forumima na široko diskutirati o tome “je li ‘to’ je ili nije moguće”, a glavešine produkcijskih kuća će brojati milijarde dolara utrška. A sve zbog totalno tvrdog i geekovskog SF filma, u kojem ćemo putovati svemirom u potrazi za odgovorima o gravitacijskim poljima, crvotočinama i drugim, nikada dokazanim teorijama fizike.

Nolan će uskoro ponovno iza kamere

Prvotno je ovaj film trebao režirati Steven Spielberg, ali je došlo do nevjerovatnog presedana u filmskom svijetu, u kojem su dva velika hollywoodska studija, Paramount i Warner Bros., dogovorila suradnju u produkciji i distribuciji, pod uvjetom da braća Chris i Jonathan Nolan zajedno rade na projektu.

Malo tko bi se uopće usudio ovakvu priču (ako se to, iz sadašnjih šturih informacija, uopće može nazvati pričom) napisati, a kamoli ekranizirati, ali Nolan je Inceptionom dokazao da se može i zna uhvatiti u koštac s nadrealnim svjetovima teške znanstvene fantastike. Za sada je, osim režisera i scenarista, poznat jedino datuma izlaska filma (17.11.2014.), a mi ćemo i dalje pratiti događanja oko ovog neupitnog megahita.

TAGOVIAxe svemir christopher nolan Interstellar Nolan sf Spielberg steven spielberg

Komentiraj