Film i TV

i mi ih volimo

Aside Banners

Christopher Nolan nas šokirao filmovima koje voli. Među njima se ističu svi Brzi i žestoki

Piše , Objavljeno

Naslovna fotografija: IMAX/Youtube Screenshot

Christopher Nolan je najpopularniji i najveći mainstream redatelj u posljednjem desetljeću. Bez obzira što misliš o njegovim filmovima, moraš priznati da pumpa blockbuster za blockbusterom. Ne u maniri Michaela Baya gdje su važne samo eksplozije i kaskaderi. Nolan se igra s konceptima i vizijom, ponekad na vlastitu štetu kao što smatramo da je bio slučaj s Tenetom. Tenet je bio previše svega odjednom, pokušaj high concept filma koji je zapeo u vlastitim tračnicama.

Možeš li onda reći da je čudno što se čudimo jer smo saznali da Nolan voli Brze i žestoke? Pogotovo prvi dio?

Nolan je u jednom intervjuu rekao kako obožava putanju Fast and Furious franšize koja je kroz vrijeme postala sve veća i luđa.

“Meni se sviđaju originalni recepti. Mislim… Rob Cohenov original! Imam posebno mjesto u srcu i za Tokyo Drift. Vještina Justin Linovih uprizorenja, sve veće i luđe i veće i luđe. Postalo je nešto drugo, drukčija vrsta zabave.”

Originalni recept? Pa prvi Fast and Furious je samo Pakleni Val bez surfera, Patricka Swayzeja i Keanua Reevesa! A Tokyo Drift? Nećemo komentirati (i samim tim dovoljno komentiramo.)

Iskomentirao je kako su nastavci veći i luđi, ali da je to do nas, do publike. I u pravu je. Nitko ne želi “manji” nastavak od prethodnog.

“Želimo ih veće. Nikako manje. To je lekcija iz Aliena 3 koju je Fincher naučio na teži način. Možeš to napraviti, ali to neće nikoga usrećiti. Iako osobno volim taj film.”

Volimo saznavati što Nolan voli gledati. Veseli nas to. Najviše bi nas razveselilo da saznamo kako voli Generala. Ako te zanima što Nolan još voli gledati, evo ti OVDJE jedna njegova ogromna lista koju moraš posjetiti što prije.

TAGOVIchristopher nolan fast and furious