Film i TV

Novi Superman izgleda Super

Aside Banners

Novi trailer: Čovjek od čelika pokazuje nam što nas čeka ovog ljeta

Piše , Objavljeno

Jedni će reći da je marketinška kampanja za novi film iz Superman serijala, Čovjek od čelika, pomalo plaha naspram ostalih ljetnih kino hitova. Drugi će pak reći da Supermanu takva kampanja nije niti potrebna.

čovjek od čelika

Iron Man 3 i Zvjezdane staze: U tami su itekako podigli ljestvicu što se tiče oglašavanja, s bezbrojnim clipovima, trailerima i najavama, promo fotografijama, pa čak i 9-minutnim scenama iz filma. S druge strane, Čovjek od čelika igra na kartu dobro poznatog imena, stalne ali nenametljive prisutnosti u medijima i kvalitetne usmene predaje. Biti će zanimljivo vidjeti čija će se taktika više isplatiti.

Ono što možda najviše od svega veseli su prve reakcije onih nekoliko sretnika koji su novi film Zacka Snydera mogli vidjeti više od dva mjeseca prije nas, ostalih smrtnika. Uglavnom prevladava mišljenje da je došlo do male revolucije u žanru superjunaka, i da najveći od najvećih, Superman, suvereno korača putevima kojima su mnogi pokušali, ali rijetko koji uspjeli. Treći trailer donosi dašak onoga što nas očekuje.

Trailer #3:

Vidimo da će glavni fokus ipak biti na priči, tako da imamo odnos Kal-Ela (Henry Cavill) sa svojim kriptonskim ocem, Jor-Elom (Russel Crowe), zatim odnos Clarka Kenta (Henry Cavill) sa svojim zemaljskim ocem, Jonathanom Kentom (Kevin Costner), te naposlijetku Supermana (začudo, ponovno Henry Cavill) s ostatkom zemaljske kugle. Upravo ovo potonje će navodno biti glavna tema cijelog filma, te traženje odgovora na pitanje: Što bi se uistinu dogodilo da danas na Zemlju dođe vanzemaljski superjunak?

čovjek od čelika

Na to pitanje odgovor traži i dražesna novinarka Lois Lane (Amy Adams), ali i glavni negativac, General Zod (Michael Shannon), jedan od Supermanovih zemljaka s Kriptona. I premda je ovaj reboot ipak malo jači na dramskim elementima od ostalih konkurenata, ne treba zaboraviti da je Zack Snyder režirao filmove poput 300 i Sucker Punch, tako da, što se tiče akcije, mjesta za brigu nema. I ovo malo što smo vidjeli izgleda apsolutno spektakularno.

Poruka Generala Zoda:

Datum premijere je 14. lipnja, a po svemu sudeći, očekuje nas možda najkvalitetniji ovoljetni blockbuster. Usuđujemo se reći čak i da je status Christophera Reeva ugrožen, te da će se od ovog ljeta Superman povezivati samo s jednim imenom: onim Henrya Cavilla.

TAGOVIClark kent Henry Cavill Kripton superjunak superman

Komentiraj