Film i TV

stižu!

Aside Banners

Tko su Čuvari galaksije, stari/novi Marvelov adut u pohodu na kino-blagajne

Piše , Objavljeno

Iron Man trojka još uvijek vlada kinima, a sudeći prema novim stripovima na američkom tržištu, mogao bi se pojaviti u još jednom Marvelovom čudu – Guardians of the Galaxy!

guardians-of-the-galaxy-01Sva sila starih likova u novim nastavcima, pa Avengersi pa Čuvari galaksije u ljeto 2014. godine. Nitko ne može dotaknuti Marvel. Usporedbe sa novim, diznijevskim Star Warsima su neizbježne zbog široke palete likova, ali ne sumnjamo da ćemo dobiti dva potpuno različita i odlična filma.

Tko su onda ti likovi o kojima ne znamo toliko, a 2014. će postati dio pop-kulture? U prošlosti, u zlatno doba američkog stripa – Čuvari galaksije su, nećeš vjerovati, čuvali galaksiju i bili su najmoćnija crta obrane. Doduše u svom sastavu nisu imali niti rakuna niti drvo ali novi milenij traži nova sredstva, novije i nabrijanije likove. Drax the Destroyer, Gamora ratnica, Rocket Raccoon koji je rakun, drvo Groot i main man Peter Quill a.k.a. Starlord. Plus Iron Man, ne smijemo zaboraviti Iron Mana.

Idemo redom.

Drax the Destroyer

bautistadrax

Mi bismo The Rocka, a možda baš Bautista odradi sve kak treba

On je čovjek koji je umro te je uskrsnuo kao ratnik čija je jedina svrha u životu pobjediti Thanosa – izvanzemaljca-osvajača koji se borio istovremeno protiv The Thinga i Thora – goloruk. Draxa je trebao glumiti Jason “Conan” Momoa, ali ništa od toga. Odbio je ulogu iz nama nepoznatih razloga – što je poprilično čudno s obzirom da su u zadnja dva filma (Conan i Bullet to the Head sa Stalloneom ekspendabilnim) praktički “izgorila” na kino-blagajnama. Trebao se uguziti dok je mogao, ovako je mjesto prepustio Daveu Bautisti – kečeru kojeg smo imali prilike gledati u Man with the Iron Fists i nismo baš bili oduševljeni. Da se nas pita, mi bismo u ovoj ulozi Vina Diesela ili The Rocka – ako već mora biti kečer.

Rocket Raccoon

rocket

Badass. Jedino bi bilo smješnije da nije rakun nego magarac

Inteligentan oblik života, odličan strijelac s težim oblikom OCD-a. Comic relief? Vjerojatno, ali također će biti i puno više od toga. CGI plus hrpa oduševljene djece u kinima, savršen scenarij. A tek prodaja igračaka, lunchboxova i posteljine? Bit ćemo prvi u redu.

Gamora

Ako ste čuli za izraz femme fatale, onda se to odnosi doslovno na Gamoru. Od Tanosa posvojena kći, odrekla ga se kako bi svemirom širila batine. Osim nadljudske snage, regenerira se brzo – osobina koju bi htjeli posjedovati svi muškarci diljem galaksije kojima je slomila srce. I ruke.

zoe

E da mi je Uhura cura…

Na velikom ekranu će ju tumačiti “mokri san” svih geekova – Zoe Saldana, koja nakon Avatara i Star Treka ulijeće i u ovaj projekt sva snažna i emancipirana. Sva sreća na njezinom liku neće biti nikakvog zelenog (ni avatarski plavog) CGI-a, samo će ju prekriti s pet tona šminke.

Peter Quill a.k.a. Starlord

Upravo je otkrio da sudbina galaksije ovisi o njemu

Upravo je otkrio da sudbina galaksije ovisi o njemu

Zachary Levi i Joseph Gordon-Levitt su skoro dobili ulogu. Odlični su glumci, ali oduševljeni smo konačnim izborom. Čuvare galaksije će voditi nitko drugi nego Andy Dwyer. Ovaaaaj, Burt Macklin. Mislimo na Chrisa Pratta, momka koji nas oduševljava svojim glupostima u Parks and Recreation, najboljoj humorističnoj seriji koju smo imali priliku gledati zadnjih godina. Pete Quill je dijete majke Zemljakinje i oca izvanzemaljca, pilot koji je izabran da postane StarLord, a posjeduje najvišu moguću ljudsku snagu i izdržljivost što znači da želimo biti kao on. Pogotovo ako se nekad u storylineu spetlja s Gamorom.

Groot

Kad bi drveće hodalo – Marvel bi imao prava na njega

Kad bi drveće hodalo – Marvel bi imao prava na njega

Drvo. Drvo superjunak. Svi sajtovi imaju duhovite dosjetke na njegov račun u obliku “ne, on nije Ent”. Mi nemamo takvih. Sve što zna izgovoriti je “I am Groot!” na nekom Pokemon/Chewbacca sranju no navodno ta rečenica može imati čitav niz značenja. Usprkos ograničenom rječniku, iznimno je inteligentan, jede drveće kako bi ojačao, a savladao je klorokinezu – umijeće upravljanja drvećem i biljkama.

Iron Man

Bez obzira na kampanje, na odličnu glumačku ekipu koja se još uvijek sklapa, na rakuna i drvo, na ogroman potencijal – tko može natjerati fanove i “soon to be” fanove da istresu džepove bolje, brže i lakše od Iron Mana?

Kažeš, i novi strip je vani?

Paralelno s animiranim Marvelovim svemirom i njihovim Avengersima, 2008. godine je izašao i strip koji prikazuje avanture ove družine, ali od ovog mjeseca imamo relaunch koji je zapravo ništa drugo nego priprema za film iduće godine.

Marvel zna kako skrenuti pažnju na nove likove koji će im svojim postojanjem napuniti džepove, pa su tako angažirali zvijezde stripa Briana Michaela Bendisa i Stevea McNivena da im odrade marketing za film u obliku devete umjetnosti. Nakon prvih nekoliko epizoda strip nije uwoooouw, ali pokazuje potencijal da postane puno više. Ako se želite pobliže upoznati s likovima, objavljene su origins priče nekih od likova, glavni storyline izlazi redovito i sve je dostupno na… khm kanalima na kojima inače dolazite do sadržaja potpuno besplatno i bez posljedica pred zakonom.

TAGOVIčuvari galaksije film Guardians of the Galaxy iron man marvel strip

Komentiraj