Film i TV

Aside Banners

Dave Chappelle izbacuje 3 specijala za Netflix, a ovo je lista najdražih nam njegovih skečeva

Piše , Objavljeno

Nakon Chris Rocka i Dave Chappelle se vraća u stand-up formu, upravo na Netflixu.

Netflix nas uveseljava otkad je stigao u naše krajeve, a posebno ga volimo jer ima stand-up specijale najvećih komičarskih zvijezda. Svojoj već širokoj kolekciji stand-up specijala će pridružiti i tri specijala Dave Chappellea koji će ugledati svjetlo dana iduće godine. Jedan će biti potpuno novi specijal, a dva će biti sklopljeni od već izvedenih showova u Austin City Limitsu i Hollywood Palladiumu.

Dave Chappelle se češće pojavljuje na televiziji u posljednje vrijeme, a prošli tjedan je imao i angažman kao host legendarnog Saturday Night Livea. Opet je dokazao koliko je genijalan, a mi smo postali nostalgični za njegovim Dave Chappelle showom koji je ukinut nakon što je Dave odbio 50 milijuna dolara za daljnje snimanje showa.

Chappelle je nedavno čak i prozvao Key & Peelea da su mu ukrali cijeli gimmick sa suludim skečevima i obogatili se na njegovim idejama. Ne možemo reći da je to daleko od istine, ali Dave – sam si otišao od silnog novca, televizija je samo tražila nekoga tko će upotpuniti taj segment televizijskog stvaralaštva i izbor je pao na Key & Peelea.

Njegova stand-up karijera je vrhunska, ali i dalje ćemo uvijek prvo pomisliti na njegov sketch comedy koja je nadmašila sve skeč showove koji su ikad bili na televiziji. Da, usudimo se čak reći da je nadmašio i SNL. Nema tradiciju kao SNL, ali smo plakali od smijeha zahvaljujući njemu.

Ovo su naši najdraži skečevi.

Rick James, kučko

Istinite Hollywoodske priče se zvao ovaj segment, tu je Charlie Murphy (čuli ste mu za brata) prepričavao “istinite” susrete sa superzvijezdama.

“I’m Rick James, bitch” je vjerojatno najcitiranija rečenica iz čitavog Chappelleovog showa, a svakako se reflektirala i na nasljeđe Rick Jamesa. Čak se i Rick James pojavljuje u klipu. Toliko je Dave Chappelle bio moćan.

“Fuck your couch!!!”

Prince

Opet Charles Murphy prepričava susret s elitom, a ovaj put ga je Prince školovao u igranju košarke u purpurnom odijelu. Legendaran klip, možda nam i najdraži od svih. Prince na kraju jede palačinke.

2Pac je živ

Još jedan klasik koji je dao doprinos vječnoj teoriji zavjere – je li 2pac stvarno živ?

R. Kellyev spot

Imao je Chappelle još vrhunskih skečeva, ali nama su nekako najdraži ovi koji se bave zabavljačima – u ovom slučaju R. Kellyem koji je bio na suđenju zbog pišanja po maloljetnici.

Lil Jon na aerodromu

Niste puno propustili ako niste slušali Lil Jona i sve možete nadoknaditi pogledate ovaj video loše kvalitete. Lil Jonova glazba se uglavnom sastoji od ovih uzvika koje čujete u skeču.

Wayne Brady Show

Paul Mooney je često gostovao u Chappelleovom showu, a ovom prilikom je utjelovio Negrodamusa, crnog proroka koji je odgovorio na pitanje zašto bijeli ljudi tako jako vole Waynea Bradya. Odgovor je bio – jer pored njega Bryant Gumbel izgleda kao Malcolm X. Bryant Gumbel je bio mlaka američka verzija Meštra ili Drage Celizića za američki Today Show, najdraža tv ličnost Carltona Banksa s Bel-Aira koji je i sam volio bezlične voditelje jer su bili udaljeni od crnačkog načina života. Čitava Amerika inače zna Wayne Bradya kao divnog komičara i glumca sa legendarne improv serije Whose Line Is It Anyway, ali ovdje je Brady nabacio hardkor imitaciju Denzela iz Dana Obuke, a učinio je legendarnom i izjavu “Is Wayne Brady gonna have to choke a bitch?”.

To je moć Chappelle Showa – poznavanje dubljeg konteksta te nagrađuje sa još više smijeha.

Clayton Bigsby – crni predsjednik Ku Klux Klana

Ovakav lik je mogao izaći samo iz uma Dave Chappellea, slijepi crnac koji postane predvodnik Ku Klux Klana. Ovo je bilo u prvoj epizodi prve sezone i sigurno je postavilo ton za se što će se dogoditi kasnije.

TAGOVIdave chappelle komičar Netflix stand up

Komentiraj