Film i TV

Može

Aside Banners

Detektiv Benoit Blanc vraća se i u nastavku Knives Out 3

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Netflixova moderna detektivska priča dobiva i treći nastavak, a moguće je da će izaći najkasnije do 2025., piše Men’sHealth.

Originalno se radi o filmu Riana Johnsona “Knives Out” iz 2019. godine, čija priča prati osebujnog detektiva Benoit Blanca koji rješava ubojstvo slavnog pisca misterija.

Taj prvi dio zaradio je više od 300 milijuna dolara (i pomogao karijeri Ane de Armas), a okupio je i sjajnu glumačku postavu uz Daniela Craiga, Chrisa Evansa, Toni Collette, i Jamie Lee Curtis, Josepha Gordona Lewitta, Lakeitha Stanfielda i dr.

Ipak, najbolju izvedbu je pružio Daniel Craig, koji je glumio majstorskog detektiva zabavnog južnjačkog naglaska.

Uspjeh prvog filma garantirao je i nastavak, koji pod nazivom Glass Onion: A Knives Out Mistery možemo od 23. prosinca gledati i na Netflixu.

Kao poveznica između prvog i drugog nastavka pojavljuje se upravo Benoit Blanc koji se ovaj put nalazi na privatnom otoku u vlasništvu milijardera kojeg glumi Edward Norton – kako bi, što drugo nego, riješio ubojstvo.

Film se ponovno može pohvaliti impresivnom glumačkom postavom s Craigom i Nortonom kojima su se pridružili Dave Bautista, Janelle Monae, Kate Hudson, Kathryn Hahn i drugi.

Tako se nakon tri godine publika se opet počastila dobrim ubojstvom i još boljom pričom o tome kako ga je pametni detektiv riješio.

I to nije kraj, jer dok god se Johnson i Craig ne zasite zagonetnih ubojstava, čini se da će nastavci dolaziti.

Evo što se za sada zna o Knives Out 3

Netflix je još 2021. preuzeo prava na Knives Out 2 i 3.

U intervjuu za Deadline, Johnson je potvrdio da je već razmišljao o trećem filmu, a zbog ugovora s Netflixom vrijednog 400 milijuna dolara i pozitivnog ranog prijema Glass Oniona, tu je i gotovo 100-postotna šansa da će se raditi još jedan film.

“Trenutno mi je najuzbudljivija kreativna stvar taj treći film. I tako, mislim da ću odmah uskočiti u to”, izjavio je Johnson.

Nema točno određenog datuma izlaska za Knives Out 3, ali s obzirom da ugovor već postoji, u pitanju ne ne bi trebalo biti nešto neizdrživo daleko.

Prvi film izašao je u jesen 2019., a drugi u zimu ove godine – ali se u tu vremensku razliku upleo i covid s kojim je trenutno manje problema pa se nadamo da će tako i ostati. Ispada da bi treći dio trebao izaći najkasnije do 2025., a možda i ranije.

Još se uvijek ne zna tko bi mogao glumiti, ali je vjerojatno da će glumci biti potpuno drugačiji od prva dva filma u skladu sa samostalnim formatom misterije.

Baš kao i u klasičnim whodunitima, jedini lik koji se ponavlja bit će Benoit Blanc.

U svakom slučaju, skoro svatko mogao bi glumiti u sljedećem filmu i razumno je pretpostaviti da će se pridružiti velika imena.

S obzirom da je Johnson režirao najpoznatiju epizodu Breaking Bada „Ozymandias” nitko se ne bi bunio uključivanju Briana Cranstona i Aarona Paula ili čak Jesseja Plemonsa, Deana Norrisa ili genijalnog Jonathana Banksa u projekt.

Johnson je također radio s nekim velikim imenima u Star Wars: The Last Jedi, uključujući Marka Hamilla, Adama Drivera, Johna Boyegu, Daisy Ridley, Kelly Marie Tran, Benicia del Tora, Lauru Dern i Oscara Isaaca.

Bilo koga od njih u filmu publika bi vrlo vjerojatno dočekala raširenih ruku.

Na kraju, ne moramo se ograničiti na Johnsonova poznanstva – realno – bilo koje poznato lice može se naći u priči. Kombinacije zvijezda koje do tada nisu radile zajedno i glume u različitim žanrovima posebno su zanimljive, što također pridonosi interesantnosti ove serije filmova.

TAGOVIbenoit blanc daniel craig detektiv film knives out misterija