Film i TV

osma sezona

Aside Banners

Dexter: Posljednji trzaji omiljenog nam masovnog ubojice

Piše , Objavljeno

Došlo je vrijeme da se pozdravimo s omiljenim nam masovnim ubojicom. Nakon nadolazeće, osme sezone, Dexter će završiti. I neka nitko ne kaže da ga ne zanima kako!

Dexter je prilično odlučan tip, rekao je nedavno Michael C. Hall, pravo lice iza fikcijskog ubojice. Da je odlučno i predano radio svoj posao tijekom proteklih sedam godina, pokazao je i najnoviji teaser za osmu, ujedno posljednju sezonu serije najdražeg nam koljača i čistača krupnog otpada. Doslovce u moru krvi nazrela su se imena svih žrtava od prve do sedme sezone; od narednika Doakesa, bipolarne, ali fatale Lile, Miguela Prada, Jordana Chasea, Hectora Estrade, Travisa Marshalla, Trinityja i, naravno, Briana Mosera znanog kao Ice Truck Killer (preveli bismo, ali Ubojica iz hladnjače zvuči očajno nakaradno).

Koliko god da voljeli riđega analitičara krvnih uzoraka i njegovog Mračnog suputnika, vrijeme mu je da ode, a možda je i odavno bilo vrijeme jer se Dexter previše izvlačio na predvidljive i često isfurane fore. Osma sezona tako je zadnja, a planove će Dexteru za (tko zna kakav) kraj ipak pomrsiti novi antagonist, a ovog puta to su Evelyn Vogel (Charlotte Rampling) – neuropsihijatrica specijalizrana za proučavanje trauma u djetinjstvu kod psihopata i Jacob Elroy (Patrick Flanery) kao umirovljeni murjak i sada privatni istražitelj na čelu detektivske firme u gradu čvrstih i preplanulih sisa i pomahnitalih mužjaka ubojitih tikova.

Kako se Deb riješila La Guerte u posljednjim trenucima sedme sezone u transportnoj kutiji u luci Miamija, policija će sigurno imati pune ruke posla kada uhvate buraza i seku nad mrtvim tijelom kapetanice gradske policije, a kako možemo biti sigurni da će se nekako izvući, nekome će to biti sumnjivo i unajmit će detektiva. Što se neuropsihijatrice tiče, materijala ima puno za kakve analize, pa nije nužno da će Dex sjesti u fotelju pred nju, ali ako zadnja sezona bude ipak malo manje predvidiva od proteklih, bilo bi ga zanimljivo vidjeti na psihijatrijskim seansama u miamijskom okružnom zatvoru.

U pomalo tipičnoj i neimpresivnoj lepezi novih likova za veliko finale serije našao se Nick Gomez, meksički glumac jednako nebitne filmografije i televizijskih pojavljivanja kao i dvoje spomenutih. Doduše, jedna od sporednih uloga prošle godine ipak je bila u odličnom Looperu, a u Dexteru će biti plaćeni ubojica Javier Guzman. Lik, usput budi rečeno, izgleda pljunuto kao onaj lijeni Dalmatinac Roko (Duško Modrinić) iz T-Comovih reklama. Njemu uz bok, u ulozi ekonomistice Cassie, staje cvilidreta Bethany Joy Lenz iz One Tree Hilla iliti serije-u-kojoj-tridesetogodišnjaci-deset-sezona-pohode-srednju-školu.

Naposljetku, uz dobru koljačinu idu i dobri komadi, a najbolje se igrati s provjerenim djevojkama, pa tako sasvim nebitna za radnju, Batistina seka Jamie (Aimee Garcia), ponovno glumi Harrissonovu dadilju, a Dexterova djevojka Hannah McKay (Yvonne Strahovski), robijašica koju su on i Deb (ne)pravedno strpali u ćuzu, mogla bi igrati zanimljivu ulogu u razvoju radnje. Ipak je ona, kao i mnogi proteklih sezona, vidjela puno i pravo lice ovog ljubitelja krafni i dijelila s njime strast prema vrećama za smeće i kolekciji noževa od nehrđajućeg čelika.
Zanimljivo će biti i vidjeti kako se Michael C. Hall snašao u svom redateljskom prvijencu u drugoj epizodi ove sezone gdje se prvi put okušao iza kamere.

Fanatici Dextera doći će na svoje čak tri mjeseca brže nego što bi inače čekali jer će posljednja sezona serije početi s prikazivanjem 30. lipnja, umjesto krajem rujna kako je običavala početi do sada.

TAGOVIdexter serija trailer serije

Komentiraj