Film i TV

puno ih je

Aside Banners

Disney planira snimiti 21 igrani film prema svojim animiranim klasicima. Jer NOVAC

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

I ranije smo se zgražali nad svim najavama Disneyjevih igranih filmova nastalih prema animiranim klasicima. Što smo onda napravili kad su filmovi izašli? Išli smo ih gledati. Shvaćamo da smo mi isto dio problema.

Pogledali smo i The Jungle Book i Aladdina i Lion King i Ljepoticu i zvijer i Mulan… Ma kužiš sve.

.

Disney planira nastaviti sa snimanjem igranih verzija animiranih klasika. Osim prikazivanja u kinima, neki od filmova se rade i direktno za Disneyjevu streaming platformu Disney+. Ponekad se uistinu bojimo da će Disney zavladati svijetom kao zla kompanija Skynet u Terminatoru. Sad imaju i Star Wars svemir i Marvelov svemir u šaci, nikad ih nitko neće dostići. Pogotovo sad kad otvore Pandorinu kutiju svih igranih remakeova.

Dobit ćemo Malu sirenu, stići će i prequel Kralja Lavova koji će režirati Oscarovac Barry Jenkins (Moonlight), a ozbiljne novce će zaraditi i Pinocchio i Petar Pan.

Ovo je izmaklo kontroli.

Došlo je do tog da će Emma Stone glumiti glavnu negativku iz 101 Dalmatinca – Cruellu De Vil u mladim danima. Radnja će biti smještena u sedamdesete godine 20. stoljeća, u londonsku punk eru. Film bi u idealnom svijetu ugledao svjetlo dana 23. prosinca prošle godine, mile nam 2020., ali vam je jasno zašto se to nije dogodilo. Izaći će nekad tijekom ove godine.

Igrana Mala sirena stiže, a glumit će ju Halle Bailey, popularna američka pjevačica, a evo sad je i glumica. Princa će glumiti Harry Styles.

Prequel Kralja lavova će istraživati Mufasin život prije događaja u onom u čemu smo ga najviše zapamtili – filmu koji nas je slomio kad smo bili petošestogodišnjaci. Oskarovac Barry Jenkins je dobio uzde u ruke, nadamo se da će napraviti dobru stvar. Jasno je da će Disney opet mlatiti po Lion Kingu kad je igrani remake ukupno zaradio 1.6 milijardi dolara.

2022. godine stiže i Chip N’ Dale: Rescue Rangers, ali će to biti CGI-hibridni film.

Nakon toga ćemo dobiti i Pinocchija s Tomom Hanksom koji će glumiti Gepetta i zaraditi laganih milijardu diljem svijeta.

Dobit ćemo i još jednog Aladdina, ali navodno ne s glumcima koje smo gledali u prvom igranom Aladdinu od Disneyja. Sve postaje samo više zbunjujuće.

Da ne iskapamo dalje sve naslove od kojih će ti se dići kosa na glavi – skoro svaki Disneyjev uspješniji animirani film će dobiti igranu verziju. Mač u kamenu, Zvonar crkve Notre-Dame, sve ikad. U takvom svijetu sad živimo.

TAGOVIdisney disney remake streaming ratovi