Film i TV

novi stari disney

Aside Banners

Disney vadi još jedan film iz naftalina- i Bambi dobiva CGI makeover

Piše , Objavljeno

Kada je Disney počeo s live action remakeovima nekih od najdražih nam animiranih filmova iz djetinjstva poput Kralja lavova, Dumba, Ljepotice i zvijeri i drugih, bili smo podijeljenih osjećaja. Koliko god padamo na nostalgiju toliko nismo htjeli da nam unište uspomene iz djetinjstva neuspješnim obradama koje ne mogu nadmašiti original.

I dok nam neke obrade nisu bile toliko loše (Kralj lavova), druge su nam bile očajne (Dumbo), a sada se Disney odlučio na makeover najtužnijeg crtića ikada, koji nam je prvi slomio naše malo dječje srce – Bambija.

Priča o Bambiju priča je o mladom princu iz šume, lanetu Bambiju koji odrasta u šumi sa svoja dva najbolja prijatelja, zecom Thumperom i tvorom Flowerom. Bambi doživi najveći i najbolniji trenutak u svome mladom životu kada izgubi mamu koju ubije lovac.

Neki psiholozi i roditelji su tada komentirali kako je crtić pretraumatičan za najmlađe gledatelje, a to je bilo u doba kada smo bili puno manje osjetljivi i nismo stalno vikali kako su nam osjećaji povrijeđeni. Bit će zanimljivo vidjeti kako će najnovije generacije i njihovi roditelji reagirati na novog Bambija.

U Bambiju će koristiti istu CG tehnologiju koja se koristila u Knjizi o džungli i Kralju lavova kako bi stvorili realistične prikaze prirodnih pejzaža. Prošlogodišnja verzija Kralja lavova uz glasove Donalda Glovera i Beyoncé  – postala je Disneyjev najunosniji live action remake  za koji je procijenjeno da je zaradio 533 milijuna dolara u SAD-u i 1,6 milijardi dolara širom svijeta. Hoće li ga Bambi prestići ili će završiti kao Burtonov remake Dumba kojeg su kritike pokopale i koji je U SAD-u zaradio manje nego što je u njega uloženo.

Iako je Disney uvijek bio poznat po svojoj kreativnosti i novim junacima, takvih je u posljednje vrijeme sve manje. Novih priča kao što su Frozen, Coco i Moana sve je manje dok lista remakeova samo raste. Ovo nije dobro ni za gledatelje jer svaka generacija zaslužuje neke svoje bajke i junake, a ni za Disney koji gubi na svojoj reputaciji.

TAGOVIbambi disney remake