Film i TV

sajfaj klasik

Aside Banners

Dobre vijesti – cyberpunk remek-djelo Neuromancer će ekranizirati redatelj Deadpoola!

Piše , Objavljeno

Neuromancer je djelo Williama Gibsona koje je utjecalo na brdo filmova – od Matrixa do Ghost in the Shella (da, čak i ovog novog).

Bilo je pitanje vremena kada će se netko usuditi snimiti ekranizaciju ovog cyberpunk trilera, a FOX studio je čast dodijelio Timu Milleru koji je potpisao ugovor za režiju. To nije sve, producent je Simon Kinberg, čovjek koji izgradio čitavu novu X-Men franšizu video ostvarenja za Fox.

Ranije je ekranizaciju trebao odraditi Joseph Kahn, glavonja iza akcijskog filma Torque, a glavnu ulogu je trebao glumiti drveni Hayden Christensen (Anakin Skywalker, ako se sjećate te katastrofe). Kahn je zamijenjen Vincenzom Natalijem koji je snimio klasik Cube, ali se i on udaljio od projekta koji je trebao imati Blade Runnersku atmosferu.

Neuromancer je izašao 1984. godine, a prati bivšeg hakera koji živi u Japanu, otrovan je i ne može ući u “The Matrix” (ono, očitija krađa ne može biti). Bivši vojni dužnosnik mu obeća da će ga izliječiti ako hakira nešto za njega. Samo da ne bude hakera koji lupaju po tipkovnici sumanuto dok im apsolutno nikakav kod ne osvjetljava facu.

Da nema Neuromancera, možda ne bismo ni imali pojam cyberspace.

Drago nam je da je Miller dobio ključeve ovog sigurnog hita. Također će voditi i reboot Terminatora, ali još nije sigurno kada će se to točno dogoditi.

TAGOVIcyberpunk deadpool film neuromancer tim miller znanstvena fantastika

Komentiraj