Film i TV

naš je!

Aside Banners

Dolazi film o Batmanu, kažu bolji i od Nolanovog

Piše , Objavljeno

DC Animated i Warner Brothers nastavljaju svoju dominaciju na tržištu ‘ozbiljnih’ crtića, a 2013. godinu započinju naslovom koji se već dugo čeka. Batman: The Dark Knight Returns Part 2

Prošle jeseni, DC Animated je izbacio dugo očekivanu animiranu verziju Millerovog serijala The Dark Knight Returns, ali to ste već znali jer vas je Idesh na vrijeme obavijestio o tome. Naravno, tako kvalitetne stvari daju se na kapaljku, a strip izdavač DC i njegova podružnica za crtiće udarila je u zlatnu žilu s fomratom dugometražnih animiranih filmova za stariju publiku, koji idu u veoma ograničenu, većinom festivalsku distribuciju, te direktno na BluRay i DVD.
Naslovi poput Batman: Under the Red Hood, Superman and Batman: Public Enemies, te Year One – Millerova priča o mladom Batmanu, redom su postali hitovi, zaradili hvalospjeve fanova, a bome i zaradili hrpe para DC-u i Warner Brothersu, jer je prodaja prošla odlično.

Upravo zato, kada se DC Animated odlučio za ekranizaciju The Dark Knight Returns, shvatili su da je riječ o velikom zalogaju, te da je bolje podijeliti priču u dva dugometražna crtića, i to iz dva razloga: ako bi sve stavili u jedan film, trajao bi tri sata, a svejedno bi bilo izbačenih dijelova; dva filma donose veću zaradu.

Uz Petera Wellera, originalnog RoboCopa kao glas starog veteranskog Viteza Tame, prvi dio The Dark Knight Returns oduševio je fanove i kritiku, a neku su ga čak proglasili najboljim filmom o Batmanu u 2012. godini – boljim od Nolanovog The Dark Knight Rises. Bez pretjerivanja, The Dark Knight Returns je Nolanova inspiracija, a animirana verzija je odlična, mračna priča, krcata akcijom i scenama u kojima Batman star 55 godina mlati kriminalce bez imalo suzdržavanja i lomi im kosti dok im drži monologe o pravdi.

U prvom dijelu, vidjeli smo kako Bruce Wayne proživljava emocionalni kolaps i vraća se u Batmanovu uniformu nakon čitavog desetljeća. Sukob s Two-Faceom i bandom Mutanata je odradio, ali sada ga čeka nešto mnogo teže. Nakon godina izolacije u ludnici Arkham, Joker se pojavljuje u javnosti, i naravno da skriva planove za uvođenje kaosa i smrti u Gotham. Tu je još jedna, veća i teža prepreka: Superman, pijun konzervativne američke vlade, za zadatak ima privesti Batmana pod svaku cijenu, jer je Vitez Tame proglašen divljim osvetnikom i državnim neprijateljem. Najveća borba tek slijedi, pa tko živ, tko mrtav.

Batman: The Dark Knight Returns Part 2 izlazi na BluRayu i DVD-u 29. siječnja, a do tada, provjerite trailer i pripremite se.

P.S. Ako ste nestrpljivi, ili ako nemate para za originalni primjerak, ovaj naslov je već sada dostupan na Torrentima, ali to niste pročitali ovdje.

TAGOVIanimirani film batman

Komentiraj