Film i TV

to smo htjeli!

Aside Banners

Dugo iščekivani Dune premijerno prikazan u Veneciji, reakcija publike sve govori

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Denis Villeneuve je jedan od najpodcjenjenijih redatelja današnjice, vizionar koji možda ne ruši rekorde zarade, ali nam pruža konceptualne i hrabre filmove visokih produkcijskih vrijednosti. Razveselili smo se kada smo čuli da se upravo on dohvatio snimanja još jedne ekranizacije Dunea.

Glumačka postava filma je savršena (Timothee Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Jason Momoa i brojni drugi), ali to ništa ne znači ako radnja i realizacija nisu na mjestu. Villeneuve je odlučio podijeliti film u dva dijela kako bi imao dovoljno vremena razviti priču i dati likovima prostora za razvoj, ali drugi dio još nije dobio zeleno svjetlo od studija. Svi čekaju razvoj situacije na kino-blagajnama.

Zbog pandemija smo prošli kroz puno različitih vijesti vezanih za Dune, ali i za sve Warner Bros projekte, ali film ipak stiže u kina krajem listopada.

Dune je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, a nakon završetka film je nagrađen sedmominutnim pljeskom. U publici je bila i osvajačica Oscara Chloe Zhao koja je film nazvala fantastičnim te je istaknula kako bi ga svi trebali pogledati u kinu.

Ako reakcije publike diljem svijeta budu jednake reakcijama u Veneciji, trebali bismo brzo dobiti potvrdu da će se snimati i drugi dio Dunea.

Film stiže u kina i na HBO Max 22. listopada.

TAGOVIdune film HBO Max sf