Film i TV

brainfart

Aside Banners

Dugo se pričalo o ovoj rupi u radnji savršenog filma Back to the Future, napokon smo mirni

Piše , Objavljeno

Kao klinac si htio te Najkice koje Marty McFly ima, ali i leteći skateboard i leteći DeLorean. Bez obzira što znamo da DeLorean nije baš bio vrhunski automobil po voznim karakteristikama, san nam je od malih nogu.

Povratak u budućnost je film koji nas oduševljava koliko god puta ga pogledali, ali jedna rupa u radnji je s nama jednako dugo kao i želja za posjedovanjem DeLoreana.

Marty McFly se sprijateljio sa vlastitim roditeljima kada se vratio kroz vrijeme – pod imenom Calvin Klein (jer mu na gaćama piše ime LOL), a oni ga uopće ne prepoznaju jednom kada u budućnosti njihov sin postane isti Calvin Klein. Mučilo nas je to, ali je scenarist Bob Gale raščistio situaciju i potpuno drži vodu.

“Uzmite u obzir da su George i Lorraine poznavali Martyja/Calvina svega šest dana kad su imali 17 godina, a ni tada ga nisu vidjeli svaki dan kroz tih šest dana. Pitao bih bilo koga da se prisjeti vlastitih srednjoškolskih dana i da se priupita sjećaju li se klinca koji je bio s njima jedan semestar? Ili osobe s kojom ste izašli jednom? Ako nemate fotografiju kao referencu, nakon 25 godina je sve vjerojatno samo magla.”

Vrlo jednostavno, ali kada je kondenzirano u 2 sata radnje teško nam je na taj način razmišljati.

Ovo pitanje je uskrsnulo kada je James Gunn, scenarist i redatelj Čuvara Galaksije naveo Back to the Future kao savršen film, a čak je i on spomenuo ovo pitanje sličnosti vlastite djece s nekim iz prošlosti.

Osim Povratka u budućnost, dodao je još nekoliko filmova na popis svojih savršenih filmova.

Vrhunska lista, čovječe.

A ako pak niste gledali Bob Galeovo ostvarenje Interstate 60 – pokušajte ga iskopati negdje, potpuno underrated film zbog kojeg ćete se zapitati preko nekoliko stvari o svemu onome u što vjerujete.

TAGOVIback to the future povratak u budućnost