Film i TV

Tiha voda brege dere

Aside Banners

Dumbledore kao Scarface. Sin pronašao glumca s facom uronjenom u hrpu bijelog praha

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Prije nego što je dobio ulogu Dumbledorea u filmskoj franšizi o Harryju Potteru, Richard Harris bio je poznat po svom životnom stilu prepunom divljeg tulumarenja, a u svojim ranim holivudskim godinama, irski je glumac razvio ovisnost o kokainu i alkoholu, o čemu je godinama sasvim otvoreno govorio, prenosi LADbible.

Tko bi rekao da je to blaženo lice drhtava glasa iz prvog i drugog dijela filmova bilo ž i v o t i nj a. E pa rekli bi njegovi sin. Čitaj dalje, nećeš požaliti.

Harrisovo opijanje je u jednom trenutku bilo toliko intenzivno da bi svake večeri zderao dvije boce votke i mješavinu porta i brendija. Katastrofa.

Harris je bio uzor u alkoholiziranju i zvijezdi Harryja Pottera, Danielu Radcliffeu.

“Harry Potter me povezivao s ljudima poput glumca Richarda Harrisa i čuo sam sve nevjerojatne priče o njihovim pijanim noćima”, rekao je za The Mirror još 2012. “To je bilo ono što sam očajnički pokušavao slijediti”, priznao je Radcliffe.

Međutim, kad su liječnici upozorili Harrisa da će mu preostati još 18 mjeseci života ako se ne odrekne pića – odlučio je odložiti bocu.

Na sličan je način odustao i od kokaina kada se umalo smrtnosno predozirao ranih 1980-ih.

Prije nego što je s čarobnim prahom prestao zauvijek, glumac je imao ozbiljnih problema s bijelim. Bar tako svjedoči njegova obitelj.

Njegov najmlađi sin Jamie se u dokumentarcu “The Ghost of Richard Harris” prisjetio šokantne situacije kojoj je svjedočio, a nalik je kultnoj sceni iz filma Scarface.

“Ispustio je pola kilograma kokaina na tepih i on se rasprsnuo, a lice mu se našlo usred toga. Bio je nepredvidiv”, prisjeća se Jamie.

Njegov stariji sin, Jared, prisjetio se tučnjave u kojoj mu se otac jednom zatekao, gdje je nekom tipu zadao neočekivani udarac – prvo se pretvarajući da je spustio svoj Guinness, a zatim skočivši i nokautiravši čovjeka.

Tip hladno leži na podu, a njegova djevojka skače okolo i vrišti ‘Ubio si mi dečka!'”, priča Jared.

Tada je Richard polio tog tipa Guinnessom po licu, a kada se ovaj krenuo buditi, glumac je shvatio da ne može dobiti drugu rundu pa je brzo šmugnuo s mjesta “zločina”.

Harrisu je dijagnosticirana Hodgkinova bolest u kolovozu 2002., te je umro tog listopada, slavno se našalivši da je za sve kriva “hrana”.

Sve što smo upravo pročitali navodi nas na jedno – a to je da je lik očito bio pre*eben glumac, jer – tko bi po onom njegovom anemičnom Dumbledoreu ikada rekao… mi sigurno ne.

TAGOVIdroga dumbledore Harry Potter kokain ovisnost scarface