Film i TV

hit!

Aside Banners

Ekranizacija ‘Dunea’ ima impresivnu glumačku postavu – pridružio se i Jason Momoa

Piše , Objavljeno

Jason Momoa je imao paklenu 2018. godinu, a čini se da ne planira skoro stati. Zamijenio je more pijeskom i pridružio se Denis Villeneuveovoj adaptaciji klasika Franka Herberta – Dune. U našim krajevima znana kao “Dina”, ovaj SF klasik je već imao jednu adaptaciju koja i nije baš najbolje završila, a Villeneuve je dobio priliku za ispravljanje nepravde. Zaslužujemo dobru ekranizaciju!

Momoa će glumiti Duncana Idaha, vrsnog mačevatelja. Momoa bi praktički mogao biti samo fusnota u glumačkoj postavi jer ona uključuje i Timothee Chameleta, Oscara Isaaca, Rebeccu Ferguson, Stellana Skarsgarda, Javiera Bardema, Davea Bautistu i Zendayu. Ako ovo nije jedan od najvećih glumačkih ansambala ikad… !

Dune je priča o plemićima i zlom galaktičkom caru, a oni se bore za pustinjski planet imena Arrakis. Nećemo čitati i podsjećati se ove priče prije nego izađe film, trebamo što manje znati. Obrise radnje znamo, ali želimo pustiti da nas Villeneuve iznenadi umjesto da konstantno uspoređujemo predložak i filmsko ostvarenje.

Snimanje počinje ovog proljeća. Auf. Ludnica.

Samo da ne bude kao Lynchev “klasik” iz 1984. godine.

.

TAGOVIdune jason momoa sf

Komentiraj