Film i TV

lol

Aside Banners

Emitirano je svih 7 epizoda Who is America? Sache Barona Cohena, a ovo su najveći redikuli

Piše , Objavljeno

Nova polusatna serija komičara Sache Barona Cohena, Who is America?, završila je s prikazivanjem na američkoj TV mreži Showtime, ali reakcije na određene intervjue iz epizoda bit će vruća tema još neko vrijeme. Nakon dugo vremena ponovno na TV-u, Baron Cohen možda i nije bio u vlastitoj top formi ili bar u onoj kakve se volimo prisjećati iz ere nekih davnih likova koje je utjelovio, ali za većinu osoba s kojima je u ovom serijalu razgovarao, komičar je i dalje prevelik igrač da ih ne bi uspio navesti da pred kamerama ispale kakvu ozbiljnu gluposti ili još bolje – izvedu performans od kojeg će se po emitiranju crveniti do kraja života. Iako se kroz sedam epizoda pojavljuju i nama u Europi dobro poznate ličnosti poput Bernieja Sandersa, Dicka Cheneyja, Corinne Olympios, O.J. Simpsona te na kraju ipak ne Sarah Palin unatoč najavama, očekivano najgore prošli su oni neiskusniji u javnim nastupima, ali i luđi u svojim idejama i paranojama.

Predavanje profesora Nire Cain N’degeocella

Jedan od šest likova koje Baron Cohen po potrebi izvlači je i liberalni profesor s rodnih studija, koji se nakon oporavka od poraza Hillary Clinton na predsjedničkim izborima, odlučio na putovanje biciklom po Americi u pokušaju pomirenja razjedinjene nacije. U Kingmanu, Arizona, tradicionalno tvrdoj sredini, profesor nije morao puno trolati. Na samu spomen izgradnje najveće džamije upravo u njihovom gradiću, ekipa je dobro zagrizla i preuzela show.

.

Photo shoot s Giom Monaldom

Talijanski fotograf i playboy Cohenov je lik koji je dobro preznojio O.J. Simpsona u pokušaju da od njega iskamči kakvu informaciju o poznatom zločinu, ali uspješniji je bio na setu s manekenkom Corinne Olympios, a pogotovo s douchebagom Mahbodom Moghadamom, tzv. Internet poduzetnikom i suosnivačem Rap Geniusa, koji je pokazao kako ne preza ni pred čim kad je u pitanju vlastita samopromocija.

.

Kupovina jahte s Giom Monaldom

Stari morski vuk dobro je nasamario i tipa čije ime i prezime nije navedeno, ali se Gio s njim našao kako bi naručio jednu od najluksuznijih mogućih jahti za svog prijatelja i partnera Bašara al-Asada, kojom će između ostalog prevoziti prostitutke, pucati po izbjeglicama i tko zna što sve još. Tip je naravno, kao pravi sales as iz knjige, obećao srediti svu dodatnu opremu, a nije ni trepnuo kad je Giova djevojka fingirala da ga za vrijeme intervjua oralno zadovoljava. Bojimo se da ipak nije prodao jahtu na kraju, ali o prodavačkoj bešćutnosti definitivno učite od ovog manijaka.

.

Mala škola kuhanja s Rickom Shermanom

Premisa svih skečeva s britanskim bivšim zatvorenikom jest da je u posljednjim godinama robije otkrio novu strast i opsesivno se njome počeo baviti. Za potrebe susreta s gastro stručnjakom i kritičarem Billom Jillom to je kuhanje, a u ranijim susretima već je fino zatrolao Jakea Inphamousa s EDM pjesmom koji ju snimio u zatvoru, kao i vlasnicu umjetničke galerije sa svojim umjetninama. Ipak, najjače je zagrizao Jilla koji je uznemirujuće miran s obzirom da misli da je između ostalog kušao i ljudsko meso.

.

Svi redneci i republikanci pri susretu s Erranom Moradom

Izraelski borac protiv terorista očekivano je ulovio najviše u svoju trolersku vreću. Dok se to pri susretu s kojekakvim ekstremno desnim anonimusima, željnima NASCAR utrka te pucanja iz puške po limenkama piva i vjevericama, moglo i očekivati, zapanjujuće je na što je sve moguće nagovoriti i ljude iz politike, u ovom slučaju one s krajnje desnice. Tako je primjerice bez pretjeranog truda Sacha naveo nekolicinu članova Kongresa na snimanje krajnje bizaranog video uratka za potporu inicijativi koja se zalaže za oružje djeci od vrtićke dobi. Izvjesnog Glenna je pak regrutirao za undercover misiju protiv radikalnih lezbijki, u kojoj uče o sadržaju TV serije Girls, a s trojicom genijalaca priprema klopku Meksikancima koji im kradu žene i poslove. O nevjerojatnom grickanju strap-on hladnog oružja od strane pro gun aktivista već smo se i narugali, ali ako ipak moramo izabrati samo jednog pobjednika, onda je to definitivno gologuzi Jason Spencer. Tip je u međuvremenu dao ostavku na političku dužnost, a sad nas više od svega zanima tko su njegovi glasači. U svakom slučaju, oni su također Amerika, a to pokazati bila je i autorova glavna premisa.

.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVIali g borat Sacha Baron Cohen serije who is america?

Komentiraj