Film i TV

kentvejt

Aside Banners

ESPN nam nakon Last Dancea daje još jedan dokumentarac o ikoni – LANCE

Piše , Objavljeno

Sportski dokumentarci su nam sve. Bez obzira je li priča o Jugoplastici ili Michaelu Jordanu, Escobaru nakon Svjetskog prvenstva i njegovom sunarodnjaku ili multisportskom čudu od čovjeka Bou Jacksonu, treba nam doza sportskih dokumentaraca.

Svaki ponedjeljak smo se nacrtali ispred ekrana – što većeg, kako bismo popratili priču o zadnjem plesu Bullsa (s premalo Tonija Kukoča o čemu smo ljutito pisali), ali sada je i to gotovo.

Pa evo… ESPN nastavlja svoj 30 for 30 projekt i donosi nam priču o još jednom pobjedniku, ikoni sporta koja je brzo postala sramota. Film se zove LANCE. Već sve znaš. Da sad stanemo s tipkanjem, znaš gdje je i što je.

Lance Armstrong. Preživio je rak, vratio se jači nego ikad, a pokazalo se da su to ipak pedalirali steroidi. Priča se da je većina biciklista ionako na steroidima pa je li onda pošteno reći – ako su svi na steroidima da jedan ipak mora biti najbolji? Je li bio najbolji jer je stvarno bio nadmoćan ili je imao samo bolji koktel?

Ne znamo, ali nadamo se da ćemo saznati malo više u ovom ESPN-ovom filmu koji će se emitirati u dva dijela. Sve o Armstrongovom usponu i padu, četiri sata duboko istražene ličnosti. Neće ga biti na Netflixu, morat ćete okolo naokolo doći do njega, ali ćete se sigurno snaći.

Dvije epizode stižu 24. svibnja i 31. svibnja. Jedva čekamo.

TAGOVI30 for 30 biciklizam espn lance armstrong sportski dokumentarci