Film i TV

boje se

Aside Banners

Eternalsi zabranjeni u nekim zemljama zbog Marvelovog prvog istospolnog para na velikom ekranu

Piše , Objavljeno

Izvor: Youtube Screenshot

Već smo pisali o problemima s ocjenjivanjem na IMDb-ju na koje su Eternalsi naišli zbog MCU-ovog prvog istospolnog para, ali će film pretrpiti još jedan udarac.“Vječnici” (kako je prevedeno kod nas) neće doživjeti premijeru u arapskim zemljama. Saudijska Arabija, Kuvaj i Katar su odlučili zaustaviti novu MCU uzdanicu i prije same premijere. Prvo su lokalni cenzori zahtijevali brojne preinake u montaži filma, a Hollywood Reporter izvještava kako Disney i Marvel Studios nisu bili spremni na takve ustupke. Angelina Jolie je istupila i izjavila kako je ponosna na Disney jer su odbili editirati film.

Odluka je pala zbog prvog Marvelovog gay superjunaka – vječnik Phatos na ekranu ljubi svog muža Bena. U arapskim zemljama homoseksualnost je još uvijek ilegalna, a brojni filmovi koji se bave LGBTQ+ pitanjima budu zabranjeni. Pixarov Onward je zabranjen zbog jedne jedine rečenice koja se referirala na lezbijsku vezu.

Možemo biti zahvalni što živimo u slobodnijem društvu i imamo priliku pogledati Eternalse legalno i u kinu – iako očekujemo zgražavanje zaostalih sunarodnjaka kada padne Phatosov i Benov poljubac u kinima.

TAGOVIcenzura eternals film kino lgbtq marvel mcu