Film i TV

forica

Banner 300

Evo nas opet s trailerima – Millie Bobby Brown kao sestra Sherlocka Holmesa na Netflixu

Piše , Objavljeno

Izašao je prvi trailer za obećavajući projekt – Enola Holmes je film o Sherlockovoj mlađoj sestri, koja je također genij kao i njezin braco.

Fantastična Millie Bobby Brown svoju slavu i duguje Netflixu, upravo je tamo odigrala svoju najpoznatiju ulogu – Eleven u Stranger Things.

Sherlocka glumi napucani Henry Cavill koji je već slavan došao na Netflix glumiti Geralta iz Rivije u seriji The Witcher.¸

Trailer nam daje vajb nekog TV filma za tinejdžere kakve smo gledali u devedesetima. Pomalo nas podsjeća na Mladog Indianu Jonesa, a to je dobra stvar. Bar nama.

Enola na svoj šesnaesti rođendan otkriva da je njezina majka nestala (Helena Bonham Carter). Braća Sherlock i Mycroft ju žele otpremiti od kuće da završi školovanje, ali Enola pobjegne jer žarko želi pronaći majku.

Serija je napravljena prema serijalu knjiga Nancy Springer koji je svijet Sherlocka Holmesa prilagodio mlađim čitateljima, a u centar zbivanja je bacio Sherlockovu mlađu sestru Enolu. Tu je i tužba u igri. U stvarnom svijetu. Predstavnici Arthura Conana Doylea tuže Netflix jer je Sherlock – predrag i preljubazan. Većina priča o Sherlocku je u javnoj domeni, osim serije od deset priča u kojima je Sherlock dobar lik, ljubazni genij kojem je stalo do ljudi, empatičan, pristupačan i… wait for it… poštuje žene. Luda tužba je u pitanju. Tvrde majstori da Netflix mora fino platiti ako žele ljubaznog Holmesa umjesto racionalnog genija kojem uglavnom nije stalo do čovječanstva.

Film izlazi u rujnu. Čekamo.