Film i TV

želimo sveee

Aside Banners

Fantastična kolekcija hollywoodskih rekvizita na prodaju – od Conanovog mača do Brad Pittovih hlača

Piše , Objavljeno

Neke od najboljih stvari iz Hollywooda, pritom mislimo na predmete i rekvizite koji su korišteni u popularnim i poznatim filmovima i serijama idu na aukciju. Najbolje od svega što je kolekcija itekako bogata što se tiče filmske povijesti. Mislim da nema osobe koja ne bi htjela staviti na policu neke od predmeta koji su korišteni u filmovima kao što su Alien, Lord of the Rings, Star Wars, Harry Potter i sl. I ne, nema korištenih gaćica od Gal Gadot koja glumi Wonder Woman ili Tom Hardyjevih bokserica koje je nosio na setu Mad Maxa. Manijaci! Imamo nešto drugačije, ali ne mogu reći da imamo nešto bolje. Naravno, pritom mislim na oba spola.

Ekipu koja stoji iza svega možete pronaći na popularnom aukcijskom portalu Prop Store, no pravi šou kreće 29. rujna ove godine u Londonu. U prodaju, odnosno aukciju ide preko 600 rekvizita. Ako imate par desetaka, pa čak i par stotina tisuća funti slobodno si priuštite nešto. Recimo možete biti obučeni u Jokerovo odijelo, na glavi kaciga Darth Vadera, u jednoj ruci Konanov mač, u drugoj bič Indiana Jonesa, a na nogama poznate Najkice Marty McFlyja. Sve naravno autentično. Automatski ste najkul osoba u državi.

Budući da je na portalu preko 7000 rekvizita (bitnih i manje bitnih), a od toga dio ide na skoru aukciju, mi ćemo izabrati one koji su nama najzanimljiviji pritom ne razmišljajući o tome što drugi žele.

Nike – Back to the Future Part II (1989)

back to the futuer prop store

Odmah idemo na omiljeno. Popularne Nike Light Up. Ne vežu se same, ali ih je furao Michael J. Fox za potrebe snimanja Povratka u budućnost. Početna cijena 16.196 $.

Ericsson – James Bond: Tomorrow Never Dies (1997)

Bond

Popularni gadget James Bonda kojim je upravljao svojim BMW-om. Funkcionalan s još par dodataka. BMW ne dolazi u kompletu, ali hej, imate James Bondov mobitel. Start je 3.239 $.

Venkmanovo odijelo – Ghostbusters (1984)

ghostbusters

Odijelo koje je furao Bill Murray u spomenutom filmu. Kupite odijelo, usisivač u ruke i stanete pred punicu. Domaći nastavak Ghostbusters sage, Početna cijena pišljivih 3.886 $.

Datin kaput – Goonies (1985)

Tko je pogledao film zna za klinca s gadgetima u kaputu. E pa mali Data je prerastao odijelo, a mi bi dali sve da nam stoji u staklenom ormaru. Odijelo je bez gadgeta. Start 9.715 $.

Xenomorph jaje – Alien (1979)

alien jaje

Jaje koje je korišteno u filmu može biti vaše ako ubacite koju kintu više od startne cijene od 1.295 $. Čak ima opekotine koje je zadao bacač plamena gospođice Ripley. Najs!

Bič Indiana Jonesa – Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Nije bič Božji, ali je zato bič Indiana Jonesa. Poprilično zanimljiva stvar iako nije bič iz originalnog prvog dijela. Oko kupnje biča morate biti spremni na veći ulog od 32.395 $.

Jokerovo odijelo – Batman (1989)

joker

Furao ga je Jack Nicholson u Batmanu i smatra se jednim od važnijih odjevnih predmeta u filmskoj industriji. Možete ga navući i smijati se naokolo po birtijama. Start mu je 12.955 $.

Pištolj Lare Croft – Lara Croft, Tomb Rider: The Cradle of Life (2003)

Pljuca koja je poslužila Angelini Jolie u Tomb Rideru je jedinstven primjerak. Pogotovo jer je Lara s njim spasila svijet od bioterorista. Stiže uokviren za startnu cijenu od 4.219 $.

Iskaznice Muldera i Scully – The X Files (1993.)

mulder scully

Ako imate ove dvije iskaznice možete postati malim dijelom poznate serije. No onda na sebe navlačite opasnost od vanzemaljaca i ostalih mutantnih bića. Startna cijena 4.179 $.

Konanov mač – Conan The Barbarian (1982)

Konan

Konaaan, taj pustolov, ratniiik, što strah ne poznaje, on je srca hrabra, on oružjem vlada, Konaaan. Konanov mač možete staviti uz beštek po startnoj cijeni od samo 5.181 $.

Novčanik Samuel L. Jacksona – Pulp Fiction (1994)

novčanik

Novčanik ne zaslužuje imati nitko osim Samuel L. Jacksona. No jedan će sretnik/ca imati prilike stavljati sitniš koji mu ostane nakon što pljune oko 40.000 $. Da, dobro ste pročitali.

Kaciga Star Lorda – Guardians of the Galaxy (2014)

GoG

Kaciga koja je pokrivala lice Chris Pratta je jedna od popularnijih na aukciji budući da je sam film nadmašio očekivanja, popularnost i zaradu. Za ovo trebate minimalno 50.000 $.

Omot čokolade Wonka – Charlie and the Chocolate Factory (2005)

wonka

Popularna čokolada koju su klinci kupovali kako bi unutra pronašli rijetku zlatnu karticu koja je ulaz u popularnu tvornicu čokolade. Ovo je samo omot s plastikom. Košta barem 295 $.

Odijelo Predatora – Alien vs. Predator: Requiem (2007)

Funkcionalno odijelo u stvarnoj veličini Predatora. Opremljeno s hrpom tehnologije. Nažalost ne možete biti nevidljivi, ali možete probati napasti Aliena bez problema. Start 67.299 $.

Dimnjak s Titanika – Titanic (1997)

filmske makete

Nije u pravoj veličini, ali zato uvećana minijatura, uostalom tko bi uopće kupio u stvarnoj veličini dimnjak s Titanika? Ugrijat će vas više nego sirotog Jacka za cijenu od 12.495 $.

Lavovske kopče – Gladiator (2000)

Screenshot at ruj 20 12-20-49

Lavovske kopče glavnog negativca iz filma Gladijator (Joaquin Phoenix) vrijede više nego moja žuta Corsa. Vi također možete biti negativac s kopčama za nešto više od 3.995 $.

Hero Shotgun – Blade II (2002)

600px-Blade2_Remington

Mrcina od oružja koju je furao Ron Perlman u Blade dvojci raznese vampira dok trepneš okom. Osim što lijepo izgleda također je i funkcionalna. I vaša za nekih 6.719 $.

Odijelo Apaša Alda – Inglorious Basterds (2009)

Brad Pitt ga je isfurao ubijajući naciste u Tarantinovom filmu. Ako ga obučete postanete krvoločni plaćenik koji ne zna talijanski. Bolje ga držite u ormaru i platite oko 4.219 $.

Bejzbol palica M. Jordana – Space Jam (1996)

Jordan baseball

Palica kojom je veliki Jordan pokušao zaigrati bejzbol u filmu Space Jam nije kao lopta koju je bacao u istom filmu, ali čuj MJ je MJ. Zato i vrijedi dobrih 1.495 $.

To je šaka zanimljivih stvari koje smo odabrali. Doslovno je na tisuće takvih i ovaj članak može biti beskonačan, ali što je tu je. Vrijedi još napomenuti da su stotine rekvizita za koje bi rado prodao bubreg. Od oružja, odjevnih predmeta, maketa za snimanje pa čak i gaća iz filma Wayne’s World. Koji je vama omiljeni rekvizit?

TAGOVIaukcija Conan ghostbusters goonies hollywood rekviziti tarantino

Komentiraj