Film i TV

Filmske preporuke

Aside Banners

Nezaobilazni kino naslovi u kolovozu

Je li vam ostalo išta love za kino-budžet ili ste sve spiskali na Betmena, Spider-Mana, Prometeja i Teda? Ako je, bacite oko na naš redoviti filmski vodič kroz kino premijere, ili čak ako nije provjerite što ćete moći gledati kroz par mjeseci...

Piše , Objavljeno

Total Recall:Potpuno sjećanje

Colin Farrell uskače kao Schwarzeneggerova zamjena u remakeu filma iz 1990. koji je zapravo adaptacija kratke priče Philipa K. Dicka. Film je ponovo smješten u distopijsku budućnost 2084. godine, gdje se za prevlast bore dvije svjetske velesile, Euroamerika i Novi Šangaj. I dok ovog puta naš šljakerski junak Doug Quaid neće putovati na Mars, iz filma ipak neće biti izbačena tro-sisata prostitutka. Doduše, bit ćemo uskraćeni za njene bradavice jer film više ne bi bio PG-13, što bi smanjilo potencijalnu publiku, ujedno izopačilo mlade umove i… Ma, Hollywood je čudan. Bryan Cranston i ovdje ima ulogu, i to kao glavni negativac, nastavljajući misiju da glumi u svakom drugom filmu u kojem stigne dok traje pauza snimanja Breaking Bada.

Uglavnom, ako ste puritanci kojima se okreće želudac na gaženje po originalima iz mladosti, eventualno preskočite trailer i skoknite direktno na drugi video ispod, koji sadrži najbolje isječke iz Schwarzeneggerovog komentara na film sa DVD izdanja.

Plaćenici 2 (Expendables 2)


Najzajebanija i najopakija grupa penzionera
– opasnija i od bakica sa štapom koje prelaze cestu bez gledanja, 50 metara od zebre – vraća se da žvaće žvake i šuta dupad. A ponestalo im je žvaka.
Sly Stalone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Randy Couture i Terry Crews
su ponovo ovdje, Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger trebali bi imati nešto veće uloge nego u prvom dijelu, pridružuju im se Chuck Norris i Jean-Claude Van Damme te 22-godišnji Liam Hemsworth – vjerojatno zato da starci pri ruci imaju nekog mladog i pokretnog da im brzo donese boce sa kisikom.

Bourneovo naslijeđe (The Bourne Legacy)

Filmski serijal o Jasonu Bourneu nastavlja se i bez Jasona Bournea. Matt Damon je završio svoju ulogu u posljednjem dijelu trilogije, a Jeremy Renner – poznat vam kao Hawkeye iz Avengersa — popunjava njegove cipele i nasljeđuje njegove probleme. Edward Norton se ubacuje kao glavni negativac, a od nekuda se stvorio i Željko Ivanek. Usprkos izostanku naslovnog lika i glavnog glumca, zadržavanje kontinuiteta bi trebao osigurati ostanak scenarista prethodnih triju filmova, Tonyja Gilroyja, koji ovog puta sjedi i u redateljskom stolcu.

Ubojiti Joe (Killer Joe)

Mala pauza od blockbustera, pa nastavljamo sa navodno vrlo dobrim niskobudžetnim filmom u kojem glavnu ulogu ima Matthew McConaughey. Kriminalistički triler svoj debi je imao još lani na Venecijanskom filmskom festivalu, ali tek sada ide u širu internacionalnu distribuciju. Navodno vrlo nasilan, brutalan i eksplicitan, film prati serijskog ubojicu – ujedno i policajca – kojeg jedan mladić unajmljuje za ubojstvo vlastite majke.

Merida Hrabra (Brave)

Kažu da Brave upada negdje u zlatnu sredinu Pixarovih filmova. Doduše, “sredina Pixarovih filmova” je još uvijek prilično prokleto dobra stvar. Posljednji, trinaesti po redu njihov animirani film je ujedno prvi sa ženskim glavnim likom. Priča smještena u Škotsku 10. stolječa govori o princezi Meridi, kojoj glas posuđuje Kelly Macdonald iz Boardwalk Empirea, koja želi krenuti vlastitim putem, no navlači kletvu na svoju obitelj…

Tatin sin (That’s My Boy)

Ne tako davno znali smo se dobro zabavljati gledajući Sandlerovo filmovlje, iako je to bilo vrijeme kada Sandler nešto manje obraćao pozornost na to kako će natući što više para, a više na humor u svojim filmovima. Ali hej, što mi znamo, Jack and Jill ima 3% pozitivnih kritika na Rotten Tomatoes, ali je svejedno natukao 150 milijuna dolara u kinima i Sandler si ga piše kao uspjeh. Za razliku od Tatinog filma, doduše, koji je u SAD-u već odradio svoje emitiranje u lipnju te digao niti 45 milje. Iliti 25 manje od uloženog.

Susjedi treće vrste (The Watch)

A kad smo kod komedija poznatih faca… Ben Stiller. Susjedi treće vrste – duhovit i pogođen prijevod, tko god ga je radio, bajdvej – ujedinjuju Stillera, Vincea Vaughna, Jonaha Hilla i Richarda Ayoadea, u borbi protiv vanzemaljaca. Šteta što će 99% Amera gledajući poster reći “tko je ovaj desni crnjo?” To je, naravno, Maurice Moss iz IT Crowda, kojeg bi već sada trebali početi nabavljati, ako još niste.

TAGOVIBrave Expendables 2 filmske preporuke Killer Joe kino premijere That's My Boy The Bourne Legacy The Watch Total Recall

Komentiraj