Film i TV

iskrene preporuke

Aside Banners

Filmovi u veljači koje ne želite propustiti

Nakon filmskih otpadaka koje biste trebali propustiti, pripremili smo nekoliko premijera koje ne biste smjeli preskočiti u veljači. Preskupa kino karta vam ne gine, presoljene kokice po želji.

Piše , Objavljeno

Dečko, Dama, Kralj, Špijun (Tinker Taylor Solider Spy)

Tinker Taylor Solider Spy

Tinker Taylor Solider Spy


Gary Oldman obično je glumio različite upečatljive antagoniste, ali (ili zbog toga) nominacija za Oskara dosad mu je izmicala. Sve do sada, jer prošlog tjedna Dečko, Dama, Kralj, Špijun zaradio mu je nominaciju za najboljeg glavnog glumca. “Oskarovac Gary Oldman” lijepo zvuči (samo da ne završi na našem popisu oskarovaca u katastrofalnim filmovima!).
Film je “staromodni” špijunski triler smješten u hladnoratovske sedamdesete te prati lov na sovjetskog dvostrukog agenta, infiltriranog u vrh britanske tajne službe. Britanski film u kojem – da, Britanci – Gary Oldman, Colin Firth i Tom Hardy predvode holivudski poznatu glumačku postavu.

Nasljednici (The Descendants)

The Descendants

The Descendants


Clooney se nema naviku kurvati za pare i snima za svoj gušt, a trebalo mu je neko vrijeme da kapitalizira zvjezdani status nakon odlaska iz Hitne službe. Bez greške, svake dvije godine zarađuje nominaciju za Oskara, jednom ga je osvojio, iako tek treba dobiti onaj za glavnog glumca.
The Descendants je kao skrojen s tim ciljem i namjerom – Clooney igra, za njega, donekle atipičnu ulogu nezainteresiranog oca koji mora preuzeti punu roditeljsku ulogu; film koji balansira elemente vrlo iskrene drame i komedije.

Kronike (Chronicle)

Kronike

Kronike


Odlična britanska serija Misfits konačno je prezentirala tinejdžerske superheroje koji svoje novostečene moći ne koriste za preseravanja poput “spašavanja života”, nego ono što bi svaki klinac te dobi učinio – za čistu zajebanciju, sve dok se ne desi neko sranje.
Kronike su, doduše, mnogo mračnije od zajebantske serije Misfits, a film je snimljen na izlizanu i pomalo napornu foru faux-dokumentarca, odnosno “nađenih snimki.” Trailer izgleda zanimljivo i oprezno smo optimistični, no to je sve po čemu možemo suditi ovaj film koji tek čeka svoju američku premijeru, pa ga kritičari, ni šira publika nisu stigli procijeniti. U glavnoj je ulozi Michael B. Jordan, tip kojemu se posrećilo da ima sporedne i manje sporedne uloge u trima perfektnim do vrlo dobrim serijama, The Wire, Friday Night Lights i Parenthood.

Martovske ide (Ides of March)

Ides of March

Ides of March


Ovo je gotovo u potpunosti Clooneyjev film; iako nema glavnu-glavnu ulogu, režirao ga je, producirao i su-potpisao scenarij. Ryan Gosling glumi mladog zamjenika voditelja kampanje demokratskog predsjedničkog kandidata (Clooney) ispoliranog imidža. Budući da je politika kurva, saznaje da njegov čovjek nije idealan kandidat kakvim ga je smatrao.
Gosling, iliti Clooney light, se preklani vratio glumi nakon trogodišnje pauze te nakon samo dvije godine – a posebice prošle – postao jedan od glumaca o kojima se najviše govori. Čini se kako mu ne gine neka veća nagrada u skorije vrijeme – za Akademijin ukus još je možda premlad, no Zlatni globus izmiče mu za dlaku već dvije godine za redom.

Muppeti (Muppets)

Muppeti

Muppeti


Štrumfovi, Garfield, Alvin i vjeverice, Scooby-Doo… Igrane adaptacije animiranih klasika obično su besmisleno gubljenje vremena. Osim što su grozno loši, vašem klincu ili klinki taj nostalgijski faktor neće značiti baš ništa, a vi ćete sat i pol u kinu žvakati skupe kokice i gunđati kako su stvari iz vašeg djetinjstva tootalno bolje od gluposti koje se rade za današnje klince.
Legendarni Jim Henson, autor Muppeta i Ulice Sezam, već je puna dva desetljeća mrtav, no zbog ove adaptacije neće se okretati u grobu. Zabavan i srčan obiteljski film koji cijeni Kermita i preostalo Hensonovo legendarno nasljedstvo.

TAGOVIChronicle film filmske preporuke Idesh of March kino kronike Martovske ide muppeti Nasljednici preporuke The Descendants The Muppets Tinker Taylor Solider Spy

Komentiraj