Film i TV

Aside Banners

Filmovi u 2011. koje slobodno možete preskočiti

2011., kao što smo već pisali, nije godina uzbudljivih filmskih ostvarenja. Ipak, nadamo se da će nas neki od nadolazećih filmskih naslova iznenaditi, a donosimo vam popis onih koje možete slobodno preskočiti.

Piše , Objavljeno

The Twilight Saga:Breaking Dawn – Part 1

The Twilight Saga:Breaking Dawn - Part 1

The Twilight Saga:Breaking Dawn – Part 1

Nad ovim filmom (filmom?) najviše smo dvojili. Ne, nismo razmišljali o tome treba li ga pogledati, nego treba li li činjenicu da ćemo ga zaobići u širokom luku dodatno naglašavati njegovim uvrštavanjem na ovaj popis.

Naravno da vam preporučujemo da pogledate novi nastavak Sumrak sage bez obzira na to o čemu se u dotičnom uratku radi. Učinite to odmah nakon opuštajuće gastroskopije vatrogasnim crijevom, jer nakon toga ćete uživati čak i u novom nastavku Sumraka.

Justin Bieber:Never say never 3D

Justin Bieber:Never say never 3D

Justin Bieber:Never say never 3D

Nije igrani film, ali nema šanse da propustimo reći koju o Justinu Bieberu. Uz malo sreće, izletit ćemo na radarima njegovih fanatičnih fanova koji će se u tisućama sjatiti na sajt i podići nam posjećenost u nesuđene visine.

U to ime, ako ove godine niste imali tu sreću da vam kombajn pokosi nožne prste, da vam kuću proguta misteriozna rupa u zemlji, da vam je Jadranka Kosor bila savjetnikom za ulaganja, ili ste Sanaderu posudili pare… imali ste prilično dobru godinu. Ako mislite da vas život mazi i želite osjetiti patnju – kaznite se, pogledajte ovaj film!

Vjerujte, 105 minuta Justinova zavijanja u Dolby Surroundu i isto toliko minuta gledanja njegova lika, drečećih boja i silnog bling-blinga u tri dimenzije bit će dovoljna kazna i pokora za sve vaše grijehe.

Naravno, zanemarite sve što smo rekli ako spadate u skupinu onih od 11 do 11,5 godina koji će bez sumnje uživati. Sućut njihovim roditeljima, i poruka utjehe:godine lete, još malo pa će se odseliti od kuće.

Justin Bieber:Never say never 3D

Moja lažna žena (Just Go With It)

Istina, film ima Adama Sandlera, ima i Brooklyn Decker, i iako ne nužno zajedno, njih dvoje predstavljaju dovoljan razlog zašto bi ga rado pogledali. Nažalost, tu je Rachel – dovoljan razlog da umjesto filma s Brooklyn Decker, odemo po svoj Black&Decker, pa fino izbrusimo i prefarbamo zagrebački zeleni most u ružičasto.

Priča je žasu:doktor Sandler je faca estetski kirurg a komade diže na foru da je u lošem braku, a kada mu upali s Brooklyn Decker, odlučuje da je vrijeme da se iščupa iz laži, za što angažira svoju asistenticu, razvedenu majku dvoje djece – Rachel.

Najveća opasnost ovog filma jest da će vam se svidjeti, na bolestan način kao kada ne možete okrenuti glavu od poprišta stravične nesreće, što i nije čudno kada su Sandler i Dugan u pitanju. Ipak, fore su ziceraške, Sandler nam već polako izlazi na uši, i nemojmo zaboraviti – u filmu jednu od glavnih uloga igra Rachel. Neoprostivo!


Moja lažna žena foršpan >>

Debela mama:kakav otac, takav sin (Big Mommas:Like Father, Like Son)

Debela mama:kakav otac, takav sin

Debela mama:kakav otac, takav sin

Od 2000. godine, svakih pet-šest godina svijet pogodi prokletstvo Martina Lawrencea maskiranog u debelu crnkinju. Big Momma’s sada postaje trilogija i još jedan dokaz da u svemiru nema inteligentnog života…

U trećem nastavku, FBI agent Malcom Turnuer ponovno se pretvara u odvratnu babuskaru kako bi pomogao svojem posinku da riješi slučaj ubojstva u školi za djevojke.

Ako ste gledali barem koju minutu bilo koje prethodnika (jeste!? stvarno? čestitke!), znate što vas čeka. Fore koje su bile stare dok su još bile u pelenama, gomila gegova i zajebancije na račun pozamašnih stražnjica gospođa u godinama. Mučenje.
Debela mama:kakav otac, takav sin

Transformers:Dark of the Moon

Transformers:Dark of the Moon

Transformers:Dark of the Moon

O trećem nastavku Transformers franšize malo se zna, osim da ju je napustila Megan Fox. Ili je dobila nogu. Što nam je sasvim svejedno. Zna se i da je njezino mjesto popunila (kak’ se uzme) Rosie Huntington-Whiteley. O čijoj se glumi ne zna ništa. I nikoga ne zanima. Njena gluma.

Autoboti i Decepticoni ponovno se natjeravaju i zašamaravaju. Ovaj put negdje oko Mjeseca. Michael Bay najavljuje da je ovo ‘možda‘ završna bitka. Bit će da nije.

Ali ovo svakako je nastavak Transformersa kojeg možete komotno preskočiti, čak i ako vam filmski debi Rosie Huntington-Whiteley neodoljivo privlači. Nabavite si Victoria’s Secret katalog.

Voda za slonove (Water for elephants)

Voda za slonove

Voda za slonove

Naziv obećava ali kada je u pitanju film u kojemu se pojavljuju Reese Witherspoon i Robert Pattinson možemo učiniti samo jedno:toplo vam preporučiti gledanje National Geographica gdje možete neometano uživati u animalnoj prokreaciji jer od ovo dvoje ne možete očekivati akciju… bit će sreće ako tijekom filma budu uopće davali znakove života.

Ona je poznata po boji kose, a on je poznat po kosi i točka. Lako je zaključiti da se film neće oslanjati na glumačku postavu. Iza kamere niš’ bolja situacija. Iako je na tren bljesnuo s ‘I Am Legend’, Francis Lawrence ipak ostaje poznat kao redatelj spotova Britney Spears.

Priča je mlitava kao slonova surla i ciljano srcedrapateljska: kada Jacob sazna su mu roditelji preminuli u prometnoj nezgodi i spiskali svu ostavštinu na liječenje životinja i njegov faks, on odustaje od školovanja (logično) i pridružuje se cirkusu. Tu upoznaje lijepu Marlenu, njezinog muža psihopatu Augusta, slonicu Rosie… već vam je jasno kako završava ova ljubavno/tragična/hepined priča.

Ako inače provodite večeri u konzumiranju turskih ili indijskih sapunica, zanemarite prethodno pročitano i otiđite u kino.

Voda za slonove

The Beaver

The Beaver

The Beaver

Do samog kraja smo ozbiljno razmišljali o tome bi li ovaj film trebalo izostaviti s ovog popisa i staviti ga na ‘Must see’ listu. Mel Gibson razgovara s plišanim dabrom!? Zašto ne, čovjek je vjerojatno već navikao razgovarati sa stupovima ulične rasvjete, bankomatima, dispenzerima kondoma, i raznim neživim objektima pa zašto ne bi popričao i s dabrom.

Veliki direktor u industriji igračaka, nešto kao američki Fižulić, pukao je na živce i pao u tešku depru. Što je teško za razumjeti jer čovjek ne živi u Hrvatskoj. Iz depre ga izvlači plišani dabar, kojeg Mel navlači na ruku i počinje ponovno komunicirati sa svijetom. Kroz dabrova usta.

Režije se prihvatila Jodie Foster, koja nam inače više paše ispred kamere, ali paše. Od svih na listi, ovo bi na koncu mogao ispasti dobar film. Unaprijed priznajemo grešku, mi smo ipak samo ljudi, nismo dabrovi.

TAGOVIadam sandler film film 2011 justin bieber Robert Pattinson transformers voda za slonove

Komentiraj