Film i TV

grijemo te kino fotelje

Aside Banners

Novi filmovi koje moraš gledati u travnju – bez superjunaka ništa, brutalne drame i još brutalniji horori

Piše , Objavljeno

Teško se snaći u moru novih filmova, ali zato smo mi tu i izdvojili smo vam par komada koje biste mogli smatrati zanimljivima. Osim klasičnih superjunaka, stvarno ima svega. Baci oko, možda ti se nešto svidi i odlučiš da ćeš na to bez pogovora potrošiti svoj teško zarađen džeparac.

A Quiet Place

.

John Krasinski i Emily Blunt su supružnici u stvarnom životu, ali i u ovom hororu koji je Krasinski režirao. Obitelj živi u kolibi u šumi, tajanstveno biće ih proganja, a Krasinski, Blunt i njihova djeca se sporazumijevaju znakovnim jezikom jer zvukovi privlače ovo grozno biće. Horori doživljavaju pravu renesansu u posljednje vrijeme, vjerujemo da se i ovo isplati pogledati.

Kada slijeće? 6. travnja

6 Balloons

.

Netflix u igri, Abbi Jacobson (iz fantastičnog Broad Cityjja) saznaje da joj se brat vratio drogama pa mu usred noći pokušava pronaći centar za odvikavanje. Usput – s njima se vozi i njegova dvogodišnja kći. Brata glumi Dave Franco, sva sreća nema James Franca u ovom filmu da odvlači svu moguću pažnju na sebe.

Kad slijeće? A 6. travnja

Paterno

.

HBO i Al Pacino. Ovo se gleda. Seksualni skandal u sveučilišnom američkom nogometu je potresao Ameriku, pomoćni trener Jerry Sandusky je zlostavljao studente, a povlači se pitanje je li glavni trener Paterno (Al Pacino) to znao. Očekujemo potresnu filmčinu.

Kad slijeće? 7. travnja

You Were Never Really Here

.

Joaquin Phoenix. To je sve što nam treba da pogledamo ovaj film. Amazon Studios je ekranizirao ovaj film koji izgleda i zvuči brutalno, ali ne “brutalno” kao fantastično, nego brutalno u pravom smislu riječi. Phoenix je ratni veteran, nasilja ima na sve strane, a on pokušava spasiti žene od trgovine ljudima. Ovo se gleda.

Kad slijeće? A isto 6. travnja

Blumhouse’s Truth or Dare

.

Brutalno nas živciraju ovi superkratki traileri prije samog trailera.

Blumhouse je produkcijska kuća odgovorna za već spomenutu renesansu. Samo zbog toga ćemo gledati ovaj film. Tinejdžeri koji igraju istinu ili izazov, ali ova igra ima ozbiljne posljedice. Ma može! Samo nam horora daj. Malo nas plaši što je u naslovu “Blumhouse’s” – ali ništa što će nas odvući od gledanja.

Kad slijeće? 13. travnja

Super Troopers 2

.

Kultna komedija dobila nastavak skoro dva desetljeća poslije i to sve zahvaljujući crowdfunding kampanji fanova. Hoće li dvica biti kultna? Nadamo se.

Kad slijeće? 20. travnja

Batman Ninja

.

Batman bačen u feudalni Japan, anime stil animacije, Takashi Okazaki upleten u čitav mišung, DC animacija rastura i gledamo sve što ima veze s Vitezom tame. Ne vjerujemo da mogu zaj…zeznut kao s filmovima.

Kad slijeće? 24. travnja

Avengers: Infinity War

.

Ono što DC radi dobro animirano, Marvel radi dobro igrano. I evo imamo Avengerse: Infinity War u kinima i ranije nego što smo mislili. 18 pojedinačnih filmova iz Marvel svemira je napravljeno kako bi dovelo do Infinity Wara. Jako se veselimo, ali i bojimo se onog što dolazi poslije. Ovo će biti najveći Marvel film ikad, a priča se i da će neki glavni likovi doživjeti svoj kraj. Ne bi imalo smisla nikako drukčije, moraju ulozi biti veliki da bismo uopće superjunački film smatrali kvalitetnim.

Kad slijeće? Da bar nije 27. travnja, da je bar ranije

TAGOVIavengers film filmovi u travnju kino marvel novi filmovi travanj

Komentiraj