Film i TV

Kino preporuke

Aside Banners

Nezaobilazne travanjske filmske premijere

Kao i svakog mjeseca, izabrali smo nekolicinu aktualnih filmova koji se vrte ili će se početi vrtjeti po domaćim kinima. Najave, traileri, sve džaba... Pa birajte.

Piše , Objavljeno

Američka pita:Okupljanje (American Reunion)

Koliko vas pere nostalgija? Pred deset godina, Američka pita bila je ultimativni srednjoškolski film. Glup, neozbiljan i zabavan. Kada je 1999. godine izašao, i još par godina poslije, u srednjoj niste mogli preživjeti bez da ga pogledate. Trinaest godina nakon originala i devet nakon posljednjeg, trećeg filma dolazi ponovno okupljanje — Jim, Finch, Stifler i kompanija razišli su se svaki na svoju stranu, a neki poženili i već imaju djecu. Mnogo se toga promijenilo, ali jedna stvar konstantna – Alyson Hannigan je zgodna i sa 38 godina. Skočili smo na IMDb i totalno se iznenadili kad smo vidjeli prosječnu ocjenu ovog, četvrtog u nizu filma – 7.7. S time da prvi dio ima prosječnu ocjenu 6.9. Vjerojatno je nostalgijski faktor malo digao ocjenu gore.

Battleship

‘Ajmo realno, već ste čuli sve o Battleshipu, i već ste sada uvjereni da će biti blockbustersko smeće svih blockbusterskih smeća… Ali svejedno imate tu prokletu, neodoljivu želju da svjedočite trainwrecku također nazivanom “Rihannin glumački debi.” Da, ideja o pretvaranju stogodišnje društvene igrePotapanje brodova” u film je potpuno debilna, ali postoji teoretska šansa da će Battleship biti zabavni, polu-parodijski akcijski blockbuster kojeg se ide gledati zbog gomile CGI-ja. Teoretska, jer Peter Berg je redatelj – čovjek koji ima filmskih polu-promašaja u CV-u (tipa Hancock), ali zaslužan je za Friday Night Lights (i film, i seriju) plus još nekoliko pilota dobrih tv-serija. Postoje dvije opcije:ili će film čak biti zabavan u tom brainless fun smislu, ili će biti totalno smeće koje ćete uživati pljuvati s frendovima na pivi. Win-win?

Igre gladi (Hunger Games)

Da, dobro, Igre gladi su već polako lanjski snijeg, ali opet nam fali štofa za pregled, a film nismo uključili u prošlomjesečni članak jer u trenutku pisanja nije bio na Cinestarovom popisu premijera. Osim toga, vjerojatno smo jedni od, onako, troje ljudi koji nisu još pogledali film, obzirom da je srušio hrpetinu box office rekorda i već pobrao preko 450 milijuna dolara.
Dosad već vjerojatno znate da se radi o post-apokaliptičnom filmu o svijetu u kojem se svake godine održavaju “Igre gladi,” natjecanje u kojem se po jedna djevojka i momak iz 12 provincija bore do smrti, sve dok ne preostane jedan pobjednik. Velimo — nismo gledali, ali kritike su uglavnom pozitivne, dok nam sa strane jedni frendovi govore da je sasvim solidna dvosatna zabava za jedan teeny film, dok drugi tvrde da je točno ono što bi očekivali od filma za tvajlajtovsku publiku. Go figure.

Željezno nebo (Iron sky)

Oko sva tri filma smo se malo ogradili, kao za svaki slučaj da bude totalni promašaj i da vam nemamo kino ulaznicu na duši, a sad iskrena preporuka. Bez zajebancije. Jer film je totalna zajebancija. Tim bolje.
Film potpisuje finska ekipa zaslužna za nezavisni i besplatni internetski film Star Wreck:In the Pirkinning, parodiju Star Treka i Babylona 5, koji je zapravo bio sedmi po redu iz serijala, i prvi profesionalno snimljen uz budžet od 13 milijuna eura. Iron Sky je također parodija, satirični space-SF smješten u 2018. godinu, kada Nacisti započnu invaziju na Zemlju. S Mjeseca. Sa svastikama, svemirskim cepelinima, seksi plavušama, megalomanskim namjerama i svim ostalim. Priča kaže, Nacisti su nakon poraza u Drugom svjetskom ratu zbrisali na tamnu stranu Mjeseca, gdje su počeli graditi golemu svemirsku flotu, s jednim ciljem – konačnim pokoravanjem Zemlje. Ovog puta bez zajeba u Rusiji. Ako netko u filmu ne izgovori “I did nazi that comming,” bit ćemo razočarani.

TAGOVIAmerican Reunion battleship film Filmovi filmske preporuke Hunger Games Iron Sky kino

Komentiraj