Film i TV

kino najava

Aside Banners

Filmovi u svibnju: Star Trek u tami i The Rock u svakom filmu

Piše , Objavljeno

Četiri godine čekali smo Abramsov nastavak reinkarnirane franšize te Kirka 2.0 i ekipu da ponovo provozaju Enterprise po kvartu Alfa kvadranta. Ovog puta prijeti im izgleda genetski modificirani Sherlock Holmes…

Star Trek Into Darkness* (U tami Zvjezdane staze)

Star Trek Into Darkness

Star Trek Into Darkness

*ako želite raspizditi pravog pedantnog Trekkija, napišite naslov s dvotočkom

Iron Man 3 je bio prvi pravi blockbuster sezone, a sada nam dolazi i drugi, onaj na kojeg smo se nabrijavali još otkako smo izašli iz kino-dvorane odgledavši njegov prvi nastavak. Teško je reći nešto novo o filmu, pogotovo nakon što ga je naš Duje već propisno najavio početkom godine. Tim više što vaš autor zadnjih par mjeseci, na spomen filma ili njegovu pojavu na internetovima, poklapa uši i glasno falša glavnu temu, pa ne zna odgovor na glavno pitanje – je li Benedict Cumberbatch (Sherlock) ipak zapravo jedan od najboljih trekovskih negativaca, Khan Noonien Singh? Možda. Vjerojatno. “John Harrison” ionako jednostavno previše zvuči kao placeholder. Tim više što bi, kaže scenarist Bob Orci, trebao biti netko koga znamo otprije.

Dobro, dakle. Dezerter J.J. Abrams, koji je nedavno heretički prebjegao u Star Wars kamp dobivši u ruke redateljsku palicu prvog filma treće trilogije, ponovo predvodi film kojeg radi uglavnom ista ekipa kao prethodni. Scenarističkom timu sad je pridodan Damon Lindelof, o kojem svaki samodeklarirani SF fan ima čvrsto mišljenje, prvenstveno na temelju Losta i Prometheusa. Bilo ono loše ili dobro. Trailer nam prikazuje kako su rasturili pola Londona i legendarni Enterprise, što nije ni prvi put da su to napravili u filmovima ili serijama – a ako ga misle rasturiti do kraja, ne bi to bilo ni prvi put.

The Hangover 3 (Mamurluk 3)

The Hangover 3

The Hangover 3

Za nekog tko nema baš nikakvo mišljenje o ovoj, nahajpanoj franšizi, napisati par redova najave koji nisu prežvakavanje službenog sinopsisa je… Zajebano. Prvi je bio okej, prilično zabavna pogledaj-jednom-i-zaboravi bro-komedija. Ne nužno nešto za što bi rekli “ovo mora imati nastavak”. Ali imao ga je. I to navodno užasno lošu kopiju prvog. Sad je izgleda popularno unaprijed mrziti treći, ali film će opet praktički printati lovu za sve uključene. Ako ništa drugo, Zach Galifianakis i Ken Jeong, dva tipa koji će u ime komedije napraviti zbilja sve, ovime dobivaju potpuno zasluženu dodatnu pozornost. Plus, John Goodman je unutra. Svaki film treba Johna Goodmana.

Snitch (Doušnik)

The Snitch

The Snitch

The Rockov pokušaj da ga se malo ozbiljnije shvati je film inspiriran istinitim događajima i osobama. Što uvijek zvuči fensi i kredibilno. Kao pohrvaćene engleske riječi. U prvom od čak tri njegova filma ovog mjeseca, Rock glumi oca koji je pogrešno optužen za dilanje droge te mu prijeti zatvor od deset godina. Kao izlaz, ponuđena mu je mogućnost da se infiltrira u narko kartel kao… doušnik.

The Great Gatsby (Veliki Gatsby)

The Great Gatsby

The Great Gatsby

Leonardo DiCaprio nastavlja niz glumaca, među kojima je i Robert Retford, koji su utjelovili milijunaša sumnjive prošlosti Jayja Gatsbyja. Šarena i raskošna adaptacija istoimenog romana napisanog početkom prošlog stoljeća je 3D-izirana, a trailer glazbenom podlogom upotpunjuje Jay Z. Jer dvadesete godine 20. stoljeća i prohibicija prvo su što pomislite kad njega čujete.

Pain and Gain

Pain & Gain

Pain & Gain

The Rock u filmu o… Bodybuilderima! Tip se ne boji typecastinga. Michael Bay je redatelj ove akcijske komedije, tako da već unaprijed znate što možete očekivati – akciju, ‘splozije, nasilje, jurnjave, stereotipe, karikature i, jasno, sise. Baziran na istinitoj priči o trojici nadobudnih bodybuildera  u lovu za američkim snom, no bez interesa da ga dosegnu na legalan način. Otmice, iznude i pokoje ubojstvo su ipak lakši način.

Fast and Furious 6 (Brzi i žestoki 6)

Fast & Furious 6

Fast & Furious 6

Ili, kako su ga zapravo trebali nazvati: 6 Fast 6 Furious: Tokyo Drift, kombinirajući dva najparodiranija filmska naslova ikada. Vin Diesel i Dwayne The Rock Johnson testiraju koliku količinu testosterona jedan film može izdržati prije nego li implodira i prouzrokuje da se čitav svemir uruši sam u sebe. Ostala standardna ekipa iz prethodnih filmova je manje-više zajedno sa niskom nabrijanih auta i finalnom scenom u kojoj će navodno rasturiti njih cirka 250. Justin Lin, tip koji je režirao sve prethodne filmove, najavio je povlačenje sa dužnosti, iako svi uključeni namjeravaju i dalje štancati nastavke i sigurno plove prema već najavljenom sedmom. Već se zna da će redatelj prvog nastavka horor-franšize Saw odraditi režiju navodno zadnjeg filma u nizu. Navodno. Vin Disel se vraća jer nije blesav, a The Rock je isto zainteresiran, ako mu se poklopi raspored.

Evil Dead: Zla smrt

Evil Dead

Evil Dead

Reboot i recimo-nastavak horror-franšize Sama Raimija kojeg on i Bruce Campbell nastavljaju nadgledati u producentskim ulogama i to skoro dvadeset godina nakon posljednjeg, trećeg nastavka. Raimi navodno već planira nastavak ovog reboota, pa nastavak drugog filma iz originalne trilogije i onda još jedan, posljednji crossover to rule them all.

TAGOVIbrzi i žestoki dwayne johnson Dwayne The Rock Johnson evil dead fast and furious filmske preporuke Leonardo di Caprio michael bay pain and gain Snitch star trek star trek into darkness the fast and the furious The Grat Gatsby the hangover the rock Zach Galifianakis

Komentiraj