Film i TV

Ima netko maramicu?

Aside Banners

Filmovi zbog kojih ronimo suze i nije nas sram

Piše , Objavljeno

Mi smo pravi muškarci. Vi ste pravi muškarci. Sasvim je logično da će na ovoj listi filmova koji nas najviše raspekmeze biti dva filma s Vin Dieselom.

SPOILER ALERT!!!

Moramo napomenuti kako se ne bi dogodilo što i nama – saznali smo da je Bruce Willis duh čitavo vrijeme jer nismo pazili što čitamo i što slušamo.

Vodene ocjene

via GIPHY

Ocjena rasplačljivog faktora filma je vodeno tijelo na planetu Zemlji. Nekad i nije. U slučaju da se radi o filmu kao što je Fantastična Četvorka – količina suza se može mjeriti malenim ribnjakom koji djeca preskaču u Velikoj pored Požege. Ali kad nas uhvati neka emo scena, grčimo se, jecamo danima i gospodarstvo Slovenije nam diže spomenik zbog svih tih kupljenih Paloma maramica.

Kralj Lavova

Pokaži mi osobu koja nije plakala na Kralja lavova i pokazat ću ti osobu koja nema srce. Simba, klasični dječak (osim što ima krzno, oštre zube i lav je) upada u probleme, tata kralj ga uspije spasiti, a ujak Scar pusti Mufasu da padne u stampedo gnuova. Simba prilazi kroz maglu, gura oca, ali ništa se ne događa. Osim što naši suzni kanali imaju napadaj života. Osjećali smo se kao ova djevojčica.

Količina suza: Kad smo bili klinci Tihi ocean, a sad smo malo odrasli, previše puta smo ga pogledali pa smo spali na Indijski Ocean

Redovnice nastupaju 2

Kad redovnice nastupaju nam je bio “onako”, ali dvojka je film koji obožavamo. Ima problematične klince, Jennifer Love Hewitt u onoj školskoj kariranoj suknji, najtipičniju premisu i najočekivaniji rasplet u vidu tradicionalnog oblika umjetnosti i ispreplitanja s “nečim novim” – u ovom slučaju Lauryn Hill koja nakon svih nedaća uspijeva doći na završni nastup i anđeoskim glasom otpjevati Joyful Joyful.

Količina suza: Bandićeve fontane u ljetno vrijeme.

Brzi i žestoki 7

Čak i kad pustimo prave, muške, ledene i oštre suze iz svojih muških očiju, to činimo samo pred boljom polovicom koja je potpisala ugovor o tajnosti. Furious 7 je promijenio apsolutno sve. Išli smo ga gledati sa prijateljima i nismo bili spremni za ono što se dogodilo na samom kraju filma – cijela dvorana je plakala na film iz franšize Brzi i Žestoki. Na film s Vin Dieselom. Čitavo vrijeme je bilo čudno gledati Paul Walkera u filmu jer smo bili upoznati s detaljima sa snimanja, ali posljednja scena… Posljednja scena nas je dotukla. Čitava ekipa se na najljepši mogući način pozdravila s Paul Walkerom, a mi se nismo ni trudili sakriti suze. Ako drugi put idete gledat ovaj film, i to sa djevojkom (jer nije išla prvi put, a mora ga pogledati) – objasnite joj kontekst jer u suprotnom neće plakati dovoljno i naposljetku ćete se posvađati. Vjerujte nam, znamo iz iskustva. Svaka čast Vin Dieselu i ostalima na uistinu dirljivom rastanku od Paula.

Količina suza: Mediteran.

Iron Giant

Ovo je jedan od naših najdražih animiranih filmova, a itekako pomaže što je animacija besprijekorna, a podsjeća na zlatno doba Disney animacije. Režirao ga je Brad Bird, a nježnom željeznom divu glas daje Vin Diesel. Opet Vin. I Čuvari galaksije s Vin Dieselom kao Grootom su izvukli koju suzu, ali tri filma s Vin Dieselom na listi bi ipak bila previše.

Iron Giant se žrtvuje za svog malenog prijatelja uz riječi “Superman”. I uistinu podsjeća na sve scene u kojima Superman odnosi nešto u svemir da eksplodira, samo što se Superman svaki put vrati. Iron Giant se nije vratio. Iako smo se nadali i čekali.

Prokleta glazba. Nikada nemamo dovoljno maramica i onda kao klinci nastavljamo započeto s rukavima. Jeste li ikad probali brisati šmrcavi nos s kratkim rukavima?

“You stay, I go…”

Količina suza: Dovoljna da izazove ogromne valove kao što su u San Andreasu s The Rockom.

Warrior

Sportske drame su naš najdraži žanr za proliti koju, ali zbog opsega članka nismo mogli navesti sve koje su nas navele na jecanje. Kad kažemo jecanje, mislimo na histerično vrištanje dok potoci suza ne popuste nekoliko sati poslije. Warrior je posljednja sportska drama koja nas je uspjela potresti. Većina filmova ima tu ključnu scenu pri samom kraju, baš kao i ovaj, ali rijetki su filmovi tijekom kojih plačemo dvaput u jednom gledanju. Nakon što Tommy u filmu poludi na svog oca, otac poklekne i napije se poslije tri i pol godine apstinencije. Tata Paddy sluša Moby Dicka i ne prestaje zapomagati da netko zaustavi brod. Tommy smiri tatu i odvede ga u krevet gdje ga drži dok otac ne zaspe. Vrhunska scena u kojoj su i Tom Hardy i Nick Nolte odradili vrhunski posao kako bi nas raspekmezili.

Ne trebamo previše ni spominjati završnu scenu u kojoj se braća Tom Hardy i Joel Edgerton međusobno ubijaju od batina samo kako bi na kraju kroz modrice i krv pronašli ponovno zajedništvo.

Pri ponovnom gledanju ovih isječaka iz filma autor je izvrgnut sveopćem ismijavanju redakcije zbog neimenovane slane tekućine koja je uspjela pobjeći iz suznih kanala.

Količina suza: Kaspijsko jezero

Green Mile

Film nastao prema romanu Stephena Kinga nas je rascmoljio već nekoliko puta. Inače filmove u kojima glumi Tom Hanks gledamo zbog Tom Hanksa, ali ovaj film je o John Coffeyu, nježnom divu koji je optužen za ubojstvo dvije djevojčice, čovjeku koji prihvaća kraj života na električnoj stolici jer ne želi živjeti u svijetu punom tuge. Michael Clarke Duncan je odradio ulogu života, a njegovo umijeće nas je pretvorilo u mekani puding koji ne može podnijeti nepravdu i koji plače svaki put kad se sjeti nježnog diva.

Mostly I’m tired of people being ugly to each other. I’m tired of all the pain I feel and hear in the world everyday. There’s too much of it.

Količina suza: Amazona.

TAGOVIdrama film lista najbolji najfilmovi plakanje suze

Komentiraj