Film i TV

kino-rošada

Aside Banners

Filmska industrija na aparatima, sve pomaknuto – The Batman, The Flash, Shazam! 2 i Matrix imaju nove datume

Piše , Objavljeno

Tenet je trebao biti litmus test za filmsku industriju – ako dobro prođe, zeleno je svjetlo za ostatak studija da napune kina svojim releaseovima. Ako zapne, ništa od svega. I čini se da je stvarno ništa od svega iako Tenet nije zapeo. Pokrio je produkcijske troškove, još uvijek je u kinima i ovih dana zarađuje sitniš, ali to nije dovoljno filmskoj industriji koja je navikla na big buckse.

Jučer smo saznali da je zadnji James Bond pomaknut za travanj iduće godine, a evo danas nas oprale neke još teže vijesti.

Dune je pomaknut skoro za godinu dana na 1. listopad 2021. godine, što je bio Batmanov datum premijere. Logično je bilo očekivati da će isti studio napraviti rošadu, ali malo su nas satrali s ovim – The Batman će biti premijerno prikazan u kinima 4. ožujka 2022. godine. 2022!!!

The Flash je pomaknut za studeni 2022. godine, Shazam! 2 na čak sredinu 2023. godine.

Ako ništa drugo – bar ćemo dobiti nešto ranije, nešto za što se nadamo da će biti jako dobro. The Matrix je pomaknut, ali ranije. Sada će premijeru doživjeti 22. prosinca 2021. godine, četiri mjeseca od ranije najavljenog.

Nije problem samo u kinima, problem je i u produkciji filmova. Brojna snimanja su na holdu, a Batman je započeo usprkos pandemiji pa je sam Pattinson popio koktel COVID-a.

Tko zna što nas još sve čeka, ovo je tužno. Moguće da ćemo gledati reprize Policijske akademije na HRT-u ako se ovako nastavi.

TAGOVIfilm kino Robert Pattinson the batman